Dijous, 25 d'abril de 2024
meteorologia

Alerta per fort vent a partir d’aquest dimarts al vespre al Pallars

Les ratxes podran superar els 90 km/h al Pallars Sobirà i, amb menor probabilitat i intensitat, també afectaran el Jussà

Redacció 20 d'octubre de 2020 a les 12:26
El vent serà protagonista especialment durant la propera mitjanit i matinada | Europa Press
Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el pla Ventcat per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu a partir d’aquesta tarda fins demà a la tarda al terç nord-oest de Catalunya. Segons el SMC, les ratxes més intenses es produiran a partir de la propera mitjanit i matinada fins primera hora de demà dimecres, especialment a la Val d’Aran, però afectaran també al Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Ripollès.

Les ratxes podran superar els 90 km/h i, amb menor probabilitat i intensitat, també bufaran les comarques del Pallars Jussà i l'Alt Urgell. Al llarg del matí de dimecres les ventades aniran perdent intensitat. El vent bufarà de component sud i el llindar es superarà sobretot a les cotes altes.
 
Per tot plegat, Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments de primera hora cap a la feina i cap als centres escolars. També es recomana molta prudència en les activitats a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior, com als balcons o les terrasses, que puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació