1 de 10
turisme sostenible

Boumort, protagonista de la revista «Descobrir Catalunya»

La serra del Boumort, que aquests dies es troba en plena temporada de la brama del cérvol, és portada del número d'octubre de la revista

Van assistir a la presentació Pep Coll, Joan Morales, Antoni Flores i Maties Masanés | CCPJ
per Redacció, 9 d'octubre de 2020 a les 08:55 |
La revista Descobrir Catalunya ha dedicat el seu número del mes d'octubre a la serra de Boumort. L'edició es va presentar ahir al matí davant les antigues escoles de Pessonada, una de les portes d’accés a aquest espai natural. Hi van participar l’escriptor Pep Coll, un dels redactors del reportatge, el director de la revista, Joan Morales així com el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores, i el segon tinent d’alcalde del municipi de Conca de Dalt i veí de Pessonada, Maties Masanés.

La revista dedica a aquest espai natural un extens dossier que inclou tres articles. El primer, de l’escriptora Núria Garcia Quera, sobre la singular geologia d’aquest massís, que es troba inclòs dins del Geoparc Orígens. El segon tracta la riquesa de fauna i les activitats eco turístiques que s’hi desenvolupen, obra del periodista i ambientòleg Xavier Basora. Mentre que el darrer, signat per l’escriptor Pep Coll, versa sobre l’imaginari popular i la vida als pobles de la zona.


Joan Morales, director de la revista, ha destacat del Boumort el seu caràcter inhòspit i encara poc conegut, amb una riquesa geològica, faunística i vegetal que fan d’aquest territori un lloc molt especial, amb grans possibilitats per a l’ecoturisme, més enllà de la brama, amb activitats a realitzar durant tot l’any.

Per la seva part, el president del consell comarcal del Pallars Jussà, ha valorat molt positivament que un mitjà de referència com el Descobrir es faci ressò de la riquesa ambiental i paisatgística d’espais tan excepcionals com els de la serra del Boumort i ha agraït el tracte rigorós però alhora atractiu de les informacions que hi apareixen.


La serra del Boumort és especialment coneguda en aquesta època de l’any per la brama del cérvol, que atreu una gran quantitat d’amants de la natura. Però també ho és per la seva idiosincràsia present i passada, que tan bé ha sabut reflectir l’escriptor Pep Coll en algunes de les seves novel·les.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació