16 d'abril de 2024
riuades

El PSC demana al Govern les millores pendents per les riuades d'Espot de 2013

El partit ha registrat una bateria de preguntes al Parlament instant l’ACA a fer-se càrrec de les actuacions pendents a les lleres dels rius Peguera i Escrita

Redacció 6 d'octubre de 2020 a les 11:34
Els socialistes insten l'ACA a fer-se càrrec de les actuacions de millora per les riuades | PSC
El PSC ha demanat al Govern de la generalitat les millores pendents al terme d'Espot per les riuades de l'any 2013 als rius Peguera i Escrita. El diputat per Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha apuntat que "concretament, instem a l'Agència Catalana de l'Aigua a fer-se càrrec d'aquestes actuacions; no és comprensible que set anys després no s'hagi fet res per resoldre els desperfectes ocasionats pel temporal". Per això, ha dit, "demanem també que s'analitzi l'actual estat de les lleres d'aquests rius i si hi ha risc de noves inundacions i que agilitzi els permisos a l'ajuntament per millorar les esculleres i altres actuacions pendents".

Així mateix, la regidora de Compromís x Espot, Maribel Sebastia, ha lamentat que "portem set anys intentant que l'estament que pertoqui es faci càrrec dels danys ocasionats per les riuades; set anys en què l'ACA ens remet a la CHE i al revés". "Mentrestant, a Espot segueix sense restaurat un dels ponts que es va endur l'aiguat, així com molls i dics, a més que en tot aquest temps no s'ha fet cap més neteja de les lleres", ha afegit Sebastia.

D'altra banda, el grup parlamentari socialista també ha registrat una segona bateria de preguntes per a la "millora d'accés i control al pàrquing del Prat del Pierró, al municipi d'Espot, que és un dels principals accessos rodats al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici". Ordeig ha explicat que "l'espai ha viscut, en els darrers mesos, un excés de vehicles, davant el que cal millorar el funcionament".

Maribel Sebastia ha apuntat que "actualment, aquest aparcament és gestionat pel mateix Parc i és gratuït" i ha recordat que "en el seu moment, el Departament de Territori i Sostenibilitat va signar un conveni amb l'Ajuntament d'Espot que preveia el pagament d'una taxa per vehicle que reverteixi en millores al mateix Parc" i ha recordat que "amb el canvi de conseller, aquest conveni, com moltes altres qüestions, han quedat en un calaix".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació