Dijous, 18 d'abril de 2024
fires

Els ramaders de la Fira de la Pobleta exposaran el bestiar en format virtual

A causa de l'anul·lació del certamen, donaran a conèixer els seus exemplars a través de les xarxes socials

Redacció 30 de setembre de 2020 a les 10:45
Imatge de la darrera edició del concurs de Cavall Pirinenc Català | Ajuntament de la Torre de Capdella
Com moltes d'altres fires i festivals, a principis d'aquest setembre, la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí va anunciar la seva anul·lació. L'Ajuntament de la Torre de Capdella va decidir cancel·lar-la a causa de l’alt risc que suposa la concentració de persones per al contagi de la Covid-19. Malgrat tot, el sector ramader ha volgut mostrar-se actiu per les dates de la fira, el 3 i 4 d’octubre, i substituir la tradicional exhibició de bestiar per una mostra virtual.

D'aquesta manera, l’Associació Professional d'Equí de Muntanya Pirineus de Lleida i l’Associació de Criadors de Vaquí de Raça Bruna dels Pirineus de Flamisell han volgut traslladar a les xarxes socials l’exposició de bestiar que feien a la Pobleta de Bellveí. El dissabte 3 d’octubre, el dia que estava programada la 7a edició del Concurs Comarcal de Cavall Pirinenc Català (CPC), els propietaris de cavalls que hi participen normalment, mostraran alguns dels seus exemplars a través d’Instagram. El diumenge dia 4, el dia que s’hauria dut a terme la 23a edició del Concurs d’Animals de Raça Bruna dels Pirineus, serà el torn dels propietaris de les vaques, que mostraran alguns dels seus exemplars a través de les xarxes socials.

Així mateix, des de les dues associacions es difondran vídeos per tal de donar a conèixer millor les races autòctones de Cavall Pirinenc Català i Vaca Bruna dels Pirineus. L’objectiu d’aquesta fira virtual és mostrar que el sector ramader està actiu i donar a conèixer millor les races amb què treballen. A més, per al sector és també molt necessari conservar viva la fira, un esdeveniment molt important per a tota la comarca, on tenen l’oportunitat d’ensenyar el seu bestiar als compradors, i intercanviar i compartir inquietuds del seu dia a dia amb altres ramaders i ramaderes del territori.

Concurs de balcons per guarnir la Pobleta els dies de la Fira

A més de la mostra virtual de bestiar, l'Ajuntament de la Torre de Capdella i la comissió de la Fira de la Pobleta de Bellveí han anunciat un concurs de guarniment de façanes i balcons. El concurs està obert a tothom i cada balcó o façana presentada es puntuarà en funció de la bellesa, l'originalitat o la dificultat de preparació. Els premis per als tres guanyadors són vals de 300, 200 i 100 euros per gastar en establiments del municipi.

A més del jurat, totes les persones que vulguin podran votar els millors balcons i façanes fins al dia 5 d'octubre a partir d'un formulari en línia. Per altra banda, la inscripció al concurs es podrà fer des de la web de l'Ajuntament de la Torre de Capdella o a les oficines del consistori fins al 30 de setembre, de dilluns a divendres, de les 9h a les 14h. Els balcons hauran d’estar guarnits del dia 3 al 6 d’octubre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació