Dimecres, 22 de maig de 2024

Els Reis Mags d'Orient arriben un any més carregats de regals al Pallars

A Tremp ho faran amenitzats per La Casa del Sol Naixent, mentre que a la capital del Pallars Sobirà arribaran acompanyats de la Xaranga Xafarostolls

Pallars Digital 5 de gener de 2014 a les 14:19
Com cada any i com marca la tradició, SSMM els Reis Mags d'Orient arriben el 5 de gener al Pallars i ho fan, gràcies a les seves màgiques aptituds, a diferents indrets del territori.
 
A Tremp l'arribada es produirà sobre les 18:30h i donarà inici a l'Avinguda dels Pirineus. La cavalcada l'organitza i amenitza l'entitat cultural La Casa del Sol Naixent, que enguany celebra el 40è aniversari de la seva creació. 
 
La rua baixarà fins al centre de la població per l'Avinguda Espanya i la Rambla Doctor Pearson, per acabar al pavelló del Casal, on els tres grans protagonistes del dia repartiran els regals als nens i nenes que s'hagin portat bé durant l'any i carbó als més entremaliats.
 
Pel que fa a la capital del Pallars Sobirà, els Reis Mags visiten a les 17h la Residència de Gent Gran, just abans de l'arribada del camarlenc, a les 17:30h, a la Plaça Major, per anunciar l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar. A les 18h s'iniciarà un recorregut dels Reis Mags pel centre de la vila, amenitzat per la Xaranga Xafarrostolls, i adoració del Nen Jesús a l´Església de Sant Feliu.
 
Però els Reis Mags no només arriben a les dos capitals de comarca. També ho fan a altres poblacions pallareses, com a la Pobla de Segur, on la cavalcada s'iniciarà a partir de les 18h amb un itinerari des de l´Avinguda Estació fins a l´Ajuntament. A Esterri d'Àneu la cavalcada començarà un quart d'hora més tard, a les 18:15h.
 
Al poble de Rialp els Reis arribaran a les 18h a l'Avinguda Generalitat i entregaran els regals a la placeta del carrer del Mig, on hi haurà una xocolatada per a tothom. 
 
A La Vall Fosca el recorregut serà més llarg, i portarà els Reis de Senterada a Espui. La ruta partirà a les 17:45h. A Isona els Reis arriben a l'església, on els nens i nenes de la Conca Dellà els esperen per rebre els regals de les seves pròpies mans.
 
Els Reis també esquien
 
Com ja es tradició, aquest any 2014 SkiPallars també rep la visita de SSMM els Reis Mags d´Orient a les estacions d´Espot Esquí i Port Ainé. Concretament arribaran el proper dia 4 de gener a l´estació de Port Ainé, on se´ls rebrà amb una baixada amb torxes a partir de les 18h i xocolatada per als assistents. 
 
El dia 5 arribaran a l'estació d'Espot Esquí on es realitzarà la baixada de torxes a les 18h, xocolatada i repartiment de regals.
 
Protecció Civil demana precaució
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) recomana a la ciutadania prendre certes mesures bàsiques d´autoprotecció per minimitzar els riscos de les cavalcades de reis i poder gaudir amb seguretat de la festa.
 
La DGPC, des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha emès els darrers dies fins a mil avisos a municipis i consells comarcals amb recomanacions i consells per a l´organització de les cavalcades.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Reis Mags