Dimecres, 24 d'abril de 2024
rescat de muntanya

Tretze hores de rescat d'un escalador ferit al congost de Collegats

L’afectat, que va patir una fractura de turmell a la via Tànger, va haver de passar la nit al ras juntament amb els equips d'emergències

Redacció 28 de setembre de 2020 a les 07:48
Els equips d'emergències amb l'escalador ferit al congost de Collegats | SEM
Rescat de pel·lícula el que han hagut d’efectuar aquest cap de setmana els Bombers de la Generalitat al congost de Collegats, al terme municipal de la Pobla de Segur. Els fets es remunten al dissabte al vespre a les 19:24h, quan els Bombers reben l’avís que un home s’havia fet mal al turmell i no podia continuar fent la via d’escalada Tànger.

Per l’arribada de l’ocàs, el dispositiu de rescat va valorar passar la nit al ras, tenint en compte la impossibilitat de poder activar l’helicòpter i també per la zona on es trobava el ferit, al 7è llarg de la via. Així, els efectius dels Bombers van arribar per terra fins al ferit al voltant de les 23:00 hores i, després de fer un primer rescat traslladant-lo fins a la capçalera de la via, van decidir passar allà la nit.

Van ser sis bombers del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) de la unitat de Muntanya i un sanitari del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) els que van estar en tot moment amb l’escalador ferit i l’acompanyant. El metge va protegir el ferit d’una possible hipotèrmia i va administrant-li analgèsics pel dolor.
 
Fins que l’endemà diumenge, a primera hora del matí, es va poder enlairar un helicòpter per dur a terme l’evacuació. Al voltant de les 08:30 hores, el ferit ja estava a la Pobla de Segur per fer la transferència amb l’ambulància i traslladar-lo posteriorment a l’Hospital del Pallars de Tremp. Segons informacions del SEM, l’afectat presentava una fractura d’una de les extremitats inferiors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació