Dijous, 18 d'abril de 2024
administració

L'Ajuntament de Tremp i el Consell del Sobirà, premiats per la implementació de l'administració electrònica

El consistori trempolí ha tornat a quedar entre els 10 millors ajuntaments catalans en la seva categoria

Redacció 23 de setembre de 2020 a les 10:45
Treballadors de l'Ajuntament de Tremp rebent el guardó | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà han estat reconeguts per part del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) per haver destacat en l'impuls de l'administració electrònica. El consistori trempolí, de fet, ha estat un dels 10 ajuntaments catalans, dins la categoria d'entre 5.000 a 20.000 habitants, reconegut en aquest sentit.

Aquests reconeixements, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis de l’AOC. La cinquena edició dels Reconeixements Administració Oberta valora i reconeix la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

A partir del 2018 es va implementar el gestor d’expedients integrat a la gran majoria d’aplicatius del consorci AOC com són el tauler electrònic, les notificacions electròniques entre altres. Al llarg del 2019, l’equip de treball, tant l’intern tècnic-administratiu, com el grup d’impuls del projecte, anomenat grup motor, van treballar en la consolidació del model de treball implantat, així com de totes les fites associades a un procés de transformació com el realitzat.

Dades significatives d’aquest procés, són per exemple, els gairebé 5000 expedients electrònics impulsats al llarg d’aquest temps i que es complementen, amb l’ús de les plataformes de tramitació electrònica per part de la ciutadania, com són les entrades en format electrònic a través de la plataforma e-Tram que superen d’escreix les presencials.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació