Dissabte, 20 d'abril de 2024
VÍDEO

Llargues cues a la Pica d'Estats en un nou cap de setmana de massificació al Pallars

El Parc Natural de l'Alt Pirineu regularà l'accés a la zona per evitar el seu deteriorament amb el consens dels ens locals

Redacció 14 de setembre de 2020 a les 07:38
Cua per fer-se la foto al cim de la Pica d'Estats | PNAP
Massificació a la muntanya. El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha denunciat que aquest cap de setmana de tres dies -coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya- han estat molts els que han decidit passar uns dies al Pirineu català, fins al punt que s'han generat llargues cues al cim de la Pica d'Estats per fer-se la tradicional foto a la creu. Des del Parc Natural s'ha pres la decisió d'establir un sistema de regulació de l'accés a la zona conjuntament amb l'EMD d'Àreu i l'Ajuntament d'Alins.
 
En un altre dels vídeos que han fet públics a la xarxa, es poden veure llargues cues de caravanes aparcades a Sant Joan de l’Erm (Alt Urgell). Una quantitat de gent que ha propiciat accions prohibides com banys als estanys alpins, ja que les cremes solars i els repel·lents de mosquits són tòxics pels amfibis que hi habiten. I també s'ha detectat un excés de persones a la tartera del port de Sotllo, on hi habita una espècie de sargantana en perill d'extinció. 

El Parc Natural anuncia que regularà l'accés

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha anunciat que regularà l'accés de visitants per evitar la massificació en indrets com els citats anteriorment. La direcció del parc ha decidit fer un crit d'alerta després de la multitud d'excursionistes que s'han apropat a la zona aprofitant el pont de la Diada, sovint amb actituds incíviques, sense l'ús de mascaretes i obviant les distàncies de seguretat.

"Tot el que hem vist aquest cap de setmana ens porta a establir un sistema de regulació de l'accés a la zona conjuntament amb l’EMD d'Àreu, ens local propietari dels terrenys i els accessos en aquesta forest comunal, i l'Ajuntament d'Alins", ha avançat la direcció del Parc Natural de l'Alt Pirineu. L'entitat no ha donat més detalls però ha precisat que la regulació "serà com s'acordi amb l'EMD d'Àreu per evitar que es col·lapsin els aparcaments”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació