Dissabte, 20 d'abril de 2024
hisenda

La Torre de Capdella rebutjarà transferir el romanent de tresoreria a l'Estat espanyol

El decret d'alcaldia demana al govern espanyol que permeti als ajuntaments fer ús del superàvit de l'any 2019 per reactivar l'economia

Redacció 13 d'agost de 2020 a les 10:55
Imatge de l'Ajuntament de la Torre de Capdella | Gustau Erill
L'Ajuntament de la Torre de Capdella aprovarà en el pròxim ple un decret d'alcaldia on rebutja transferir el romanent de tresoreria al govern espanyol, tal com contempla el Reial Decret Llei 27/2020 i l'acord entre el Govern de l'Estat i la Federació Espanyola de Municipis (FEMP).

El consistori argumenta que les propostes d'aquest acord estableixen unes condicions que no s'adeqüen a les reivindicades pel municipalisme català. Per altra banda, assenyala que els ens locals han complert amb els objectius de dèficit aplicats a les hisendes locals, però que aquests no serveixen per donar resposta a l'actual crisi i que tampoc els podrien assumir si no disposen dels propis recursos acumulats.

A més, reivindica la necessitat de nous instruments legislatius i econòmics per tal d'afrontar amb garanties els nous rebrots de Covid-19, així com per aplicar les mesures efectives per la inclusió socials i la reactivació econòmica. Per aquests motius, l'alcaldia demana al govern espanyol que els ajuntaments puguin fer ús del superàvit de l'any 2019 i dels romanents acumulats.

Per altra banda, el consistori insta al Govern de la Generalitat a crear un fons de cooperació extraordinari per als ens locals, dotat amb un mínim de 150 mil euros per l'any 2020 per tal de donar resposta a les mesures necessàries per reactivar les economies municipals i atendre les noves necessitats socials que ha generat la pandèmia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació