Dilluns, 29 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars Jussà suma 11 nous casos de Covid-19 en una setmana

El risc de rebrot a la comarca és alt, mentre que al Pallars Sobirà es manté baix

Tomàs Garcia / Jordi Ubach 14 d'agost de 2020 a les 10:55
El risc de rebrot al Jussà s'ha disparat en només tres dies | Salut
El Pallars Jussà ha passat en pocs dies de tenir un risc de rebrot baix a tenir-ne un d’alt. El motiu principal són els 11 nous casos de coronavirus que es van registrar la setmana passada, entre el 4 i el 10 d'agost, segons les dades del Departament de Salut. En aquest període, en el conjunt del Pallars hi han hagut 12 contagis, 10 més dels que es van produir entre el 28 de juliol i el 3 d’agost. Un increment significatiu que s'ha notificat molt especialment al Pallars Jussà, on el risc de rebrot és de 311,84.


Per altra banda, segons les dades de Salut, la situació al Pallars Sobirà durant les mateixes dates es manté estable amb un sol positiu, malgrat els nous casos registrats a Espot. Ara per ara, el risc de rebrot és baix a la comarca (4,86), una tendència que es manté des de fa set dies. En total, des de l'inici de l'episodi a mitjans de març, el Pallars suma 184 positius, dels quals 144 s'han produït al Pallars Jussà i 40 al Sobirà.

Baixa la mitjana d’edat dels nous contagis

Especialment rellevant és també la dada de la mitjana d’edat d’aquests 12 nous contagis al Pallars, que se situa als 27,67 anys. Una xifra que posa de manifest que els principals focus de contagi a les comarques pallareses es donen en ambients freqüentats per gent jove. La setmana anterior, del 28 de juliol al 3 d’agost, la mitjana d’edat era de 40 anys.

El Departament de Salut també ha informat que a data d’avui, 14 d’agost, no hi ha cap persona hospitalitzada a les comarques pallareses, mentre que el nombre de defuncions comptabilitzades en tot l’episodi, des de mitjans de març, continua sent de 17 persones.

Com es calcula el risc de rebrot?

El risc de rebrot es calcula a partir de l'índex EPG, que posa en relació la velocitat de propagació dels darrers set dies amb la incidència acumulada per 100.000 habitants de les últimes dos setmanes. El resultat permet saber si el risc de rebrot és baix (menys de 30), moderat (entre 30 i 70), moderat-alt (entre 70 i 100) o alt (més de 100).

El Departament de Salut mostra al seu web les dades fins a tres dies abans. És per això que en aquesta notícia només mostrem dades dins el 10 d’agost. El motiu, segons Salut, és que les dades poden variar d’un dia a l’altre donada la peculiaritat de la situació. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació