Dimarts, 23 d'abril de 2024
comiols

La CUP Pallars recela del projecte de la nova carretera de Comiols

Els anticapitalistes demanen al Govern la inversió immediata en sectors com educació, salut, cultura o transport públic del Pallars

Redacció 11 d'agost de 2020 a les 10:15
Imatge del cap de Comiols | ACN
La CUP Pallars ha mostrat el seu astorament davant el nou projecte per a la millora de Comiols. En un comunicat, la formació anticapitalista assegura que el Govern descuida altres obres importants com l'accés nord a Tremp per arribar a l'Hospital del Pallars, ni tampoc l'accés del tram sud entre la capital del Jussà, Àger i Balaguer.

En aquest sentit, manifesten que "aquestes absències greus" indiquen que les obres anunciades recentment no són "per a la millora de la qualitat de vida quotidiana de les pallareses", i que se'n beneficiarà seran poques empreses "que no generen retorn social a la ciutadania pallaresa".


A més, els anticapitalistes demanen al conseller Damià Calvet que detalli per què les obres anunciades costaran 185 milions d'euros, quan les mateixes obres (amb un túnel i un viaducte més) previstes pel conseller Joaquim Nadal l'any 2009, tenien un pressupost de 105 milions. 

Per aquest motiu, demanen al Govern que inverteixi de manera immediata en sectors del Pallars com educació, treball, salut, transport públic o cultura, atès que són "els àmbits essencials i efectius en els quals cal invertir per revertir el despoblament, l'atur i la precarietat".

Finalment, des de la CUP consideren "urgent repensar una veritable vertebració territorial entre el món rural i l'urbà", i aquesta "no passa per millorar cinc minuts un trajecte fins a Barcelona, sinó per fer inversions realment necessàries per interconnectar les comarques pirinenques". 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació