Divendres, 19 d'abril de 2024
sant jordi

Arrenca el Sant Jordi d'estiu al Pallars

Les biblioteques i llibreries pallareses promouen activitats adaptades a les restriccions sanitàries

Tomàs Garcia Espot 23 de juliol de 2020 a les 08:30
Les activitats i parades de llibres d'aquest Sant Jordi atípic estaran marcades per la situació sanitària | AC
Després d'ajornar la diada de Sant Jordi a causa del confinament, el dia del Llibre i la Rosa d'aquest 23 de juliol al Pallars arrenca amb ganes de presentar les novetats editorials i de potenciar el comerç local i de proximitat, durament afectat durant la pandèmia de la Covid-19.

La Biblioteca Maria Barbal de Tremp proposa fer peticions de compra de llibres per adquirir-los a les llibreries de proximitat del poble, tot compartint-ho amb una foto les xarxes socials amb les etiquetes #Jorecomano, #Diadelllibreidelarosa i #TotComençaEnunaLlibreria.

Així mateix, la Biblioteca també vol donar suport a aquest dia atípic elaborant recomanacions de llibres per als seus usuaris, que podran comprar a les diferents llibreries de Tremp, com són la Llibreria Bochaca, la Central i La Singratalla.

Aquesta última, a més de l'habitual parada de llibres, oferirà una sèrie d'activitats a la Rambla Doctor Pearson des de les 11 del matí, quan l'autora Marta R. Gustems signarà exemplars del seu poemari A boca de fosc. Una hora després, tindrà lloc una lectura de contes per a tota la família, a càrrec d'Elvi Moreno i amb la col·laboració de l'Estel i la Ginesta Puigarnau. 

Unes activitats que es repetiran durant la tarda, a les 18:30h amb Margarida Codina, que signirarà el seu llibre Dones de ferro, mentre que a les 19h serà Sara Sareta qui farà el conta-contes per a nens i nenes. Per altra banda, la llibreria demana als clients que si tenen clar el llibre que volen comprar, el demanin per WhatsApp o per correu per tal d'evitar cues i aglomeracions. 
  Nova biblioteca a la Pobla

A banda de les altres llibreries de la Pobla de Segur que demà es vestiran de gala, El Chalamanch, Casa Torres, El Tinter i El Jardí dels Llibres, la novetat és que el poble tindrà una nova biblioteca a peu de carrer l'any 2023.

Tal com avança l'Ara Pirineusel nou equipament municipal s'ubicarà a l'actual sala Maria Janer i al telecentre i ha rebut 125 mil euros de la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis per sufragar part de les obres. Tot i que està previst que s'atorguin d'aquí tres anys, l'Ajuntament de la Pobla presentarà al·legacions per intentar rebre'ls abans. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació