Diumenge, 14 de juliol de 2024

S'incrementen un 10% les sol·licituds de beques menjador al Pallars Jussà

Enguany 145 famílies han demanant l'ajut per a 245 alumnes dels diferents centres escolars de la comarca

Redacció 20 de juliol de 2020 a les 08:28
També han augmentat el nombre de famílies que demanen l'ajut per primer cop | CCPJ
Els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà han rebut un total de 245 sol·licituds de beques de menjador per al proper curs escolar, xifra que suposa un increment d’un 10% aproximadament respecte a les presentades a l’inici del curs passat. Aquestes sol·licituds corresponen a un total de 145 famílies amb fills i filles escolaritzats en algun dels 9 centres d'ensenyament obligatori a la comarca.

Segons els tècnics dels serveis socials, a més d’aquest increment del nombre de sol·licituds, també han detectat un nombre important de famílies que ho sol·liciten per primer cop. Aquest ajut pot suposar el finançament d’entre el 50% o del 100% dels costs del menjador escolar i es finança a través del Departament d’Educació.


Actualment les sol·licituds es troben en fase de valoració i en aquest procés en primer lloc es té en compte que l’usuari o usuària no sobrepassi el llindar de la renda establert per la convocatòria. Un cop superat aquest punt, es valoren també  situacions específiques, com la condició de família nombrosa o monoparental, situacions de discapacitat d'un o més membres de la família, entre altres.

Finalment, i segons ha indicat el president de Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, també es tenen en compte situacions de necessitat social greu que es valoren a través d’un informe emès pels serveis socials de la comarca.

Com a novetat, enguany les sol·licituds s’han pogut presentar telemàticament, si bé majoritàriament les famílies han optat per la fórmula presencial a l'hora de fer el tràmit. Per facilitar-ho, el Consell Comarcal ha habilitat espais d’atenció amb cita prèvia tant a Tremp com a la Pobla de Segur, on viuen la majoria de les famílies, i ha articulat solucions a mida per als usuaris d’altres punts de la comarca amb dificultats per desplaçar-se.

Durant l’etapa de confinament, els beneficiaris de la beca menjador del curs ja finalitzat, al quedar suspesa la prestació del servei, han tingut accés a unes targetes on se’ls ha anat ingressant el cost de beca, que han pogut bescanviar per la compra d’aliments.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació