Divendres, 19 d'abril de 2024
avortament

La Torre de Capdella aprova una moció a favor del dret a l'avortament al Pallars

L'acord del ple demana al Govern solucionar la discriminació territorial que pateixen les dones pallareses a l'hora de decidir sobre el seu embaràs

Redacció 20 de juliol de 2020 a les 08:00
El ple també ha aprovat fer extensiva la moció als ajuntaments i consells comarcals del Pallars | Ajuntament de la Torre de Capdella
L'Ajuntament de la Torre de Capdella ha aprovat aquest divendres una moció en contra de la precarietat del servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva en matèria d'interrupció voluntària de l'embaràs al Pallars. 

L'equip de govern vol donar suport a una realitat que el col·lectiu Dones feministes del Pallars va posar de manifest, i segons la qual l'avortament voluntari no és un servei que s'ofereixi a l'Hospital Comarcal del Pallars a causa de l'objecció de consciència dels professionals sanitaris.


Un fet, afirma el ple, que incompleix la pròpia llei d'objecció de consciència i que vulnera els drets de les dones del Pallars, ja que les obliga a traslladar-se fora de la comarca. Així, per accedir a l'avortament farmacològic, les dones pallareses han de traslladar-se a Balaguer, on actualment només hi ha una professional sanitària que dóna aquest servei.

Per altra banda, en el cas de necessitar un avortament quirúrgic, es veuen obligades a desplaçar-se a les demarcacions de Tarragona, Girona i Barcelona, ja que es tracta d'un servei que no s'ofereix a la de Lleida. 

Per aquest motiu, i en suport a totes les dones que pateixen aquesta violació dels seus drets, el ple va demanar al Govern que solucioni aquesta discriminació territorial i que posi tots els mitjans necessaris perquè es compleixi la llei de l'avortament aprovada l'any 2010.

Aquesta recull que les dones puguin prendre la decisió inicial sobre el seu embaràs i que la seva elecció sigui respectada en tot moment. A més, el consistori ha acordat transmetre aquesta mateixa moció a tots els ajuntaments del Jussà i el Sobirà, així com als seus Consells Comarcals, per tal que s'hi puguin adherir i hi donin suport. Així mateix, també es transmetrà al Departament de Salut i a la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació