Dijous, 25 d'abril de 2024
turisme

Primers passos per al nou «Tren dels Cims» de la Vall Fosca

L'avantprojecte preveu que el futur tren turístic circuli per l'antic carrilet de l'estany Gento

Pallars Digital 17 de juliol de 2020 a les 09:30
Imatge de l'antic carrilet de l'estany Gento | Ajuntament Torre de Capdella
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha donat llum verd a la redacció de l'avantprojecte del Tren dels Cims, la línia de tren turístic que vol unir el Telefèric de Sallent i l'estany Gento amb l'edifici de la Cambra d'Aigües de Capdella. El recorregut seguiria l'antiga traça i algunes infraestructures de l'antic carrilet de l'estany Gento. L'actuació ha comptat amb l'impuls de la Societat de Foment PallarsActiu i de la delegació del Govern de l'Alt Pirineu i Aran.

L'avantprojecte estudiarà totes les actuacions necessàries per a la implantació de la nova infraestructura, com ara l'adequació de la plataforma ferroviària existent, la definició de la tipologia de via, el condicionament de murs i túnels, així com la implantació d'estacions. El termini de presentació d'ofertes finalitza l'octubre i els treballs de redacció tenen una durada prevista de sis mesos.

El carrilet de l'estany Gento es va construir l'any 1911 per transportar materials per a la construcció de la central hidroelèctrica de Capdella. El recorregut, de 5,5 quilòmetres, actualment està en desús i s'utilitza com a via excursionista. Amb aquesta actuació, FGC corrobora la seva voluntat de contribuir en l'equilibri territorial i en el desenvolupament del Pallars Jussà, incidint en el desenvolupament de les àrees de muntanya. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació