Diumenge, 21 de juliol de 2024
turisme

​El Parc Pirinenc de les Tres Nacions ja té mapa guia

Per confeccionar el plànol ha calgut unificar els sistemes cartogràfics de Catalunya, França i Andorra

Redacció 6 de juliol de 2020 a les 12:07
Els responsables del Parc amb el mapa guia presentat al despoblat de Santes Creus de Llagunes | ACN
El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha editat el primer mapa guia del Parc Natural de les Tres Nacions (PP3N), en coordinació amb els altres espais naturals de França i Andorra que en formen part: el Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Natural de les Valls de Comapedrosa, i el Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises.

La presentació d'aquest mapa ha tingut lloc al despoblat medieval de Santa Creu de Llagunes, el jaciment arqueològic més important del Parc Natural de l'Alt Pirineu, per rememorar els avantpassats pirinencs que no entenien de fronteres. Atès que Catalunya, França i Andorra utilitzen sistemes de projecció cartogràfics diferents, ha calgut la unificació de la informació cartogràfica dels diferents territoris.


És una de les primeres accions conjuntes acordades l'any 2019 pels quatre parcs naturals integrats en aquest espai transfronterer, creat el 2018 per a la promoció conjunta del paisatge i el patrimoni natural i cultural d'aquesta àrea, més enllà de les fronteres territorials

Distribució àmplia per promoure el turisme 

El nou mapa s'imprimirà als tres països que en formen part i es distribuirà de manera gratuïta en els centres d'informació de tots els parcs naturals, 13 en total i en les 22 oficines de turisme que formen part del Parc Pirinenc de les Tres Nacions. Així mateix, s'ha previst distribuir-lo també en més de 200 establiments turístics del seu àmbit territorial, com ara allotjaments, restaurants, museus i centres d’interpretació, perquè actuïn de xarxa per a la seva difusió. 

Finalment, en l'àmbit català, es farà arribar també a l'Agència Catalana de Turisme i al Patronat Ara Lleida, per tal que el distribueixin en fires internacionals de turisme en les que participin. L'objectiu és posicionar el PP3N dins del sector de l'ecoturisme com un dels grans espais naturals protegits transfronterers d'Europa.

Aquest any es duran a terme les trobades transfrontereres del Port de Tavascan el 23 d'agost i les del Port de Boet el 29 d'agost. El desenvolupament de les trobades s'adaptarà a les condicions sanitàries del moment, però els càrrecs electes locals, els tècnics i habitants i els Amics du Parc naturel régional des Pyrénées ariégeoises i els del Parc natural de l'Alt Pirineu hi seran presents i es retrobaran per a celebrar l'amistat transfronterera al cim de la muntanya. Aquests moments de convivència permeten de conèixer-se i d'intercanviar experiències per a poder anar endavant millor tots junts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació