Dimarts, 23 d'abril de 2024
esllavissades

Una nova esllavissada torna a tallar la LV-9124 a Castell de Mur

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, demana una carretera nova “lluny d’aquesta trampa mortal” després d'un nou despreniment que gairebé atrapa un vehicle

Jordi Ubach Llorens 2 de juliol de 2020 a les 18:46
Imatge de l’esllavissada que ha deixat inutilitzable la LV-9124 | Trànsit
Una nova esllavissada de pedres ha tallat totalment aquest dijous a la tarda la carretera LV-9124, que uneix Sant Esteve de la Sarga amb Guàrdia de Noguera, a l’altura del punt quilomètric número 5, al terme municipal de Castell de Mur. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, no hi ha vehicles afectats. La incidència ha tingut lloc cap a les 17:15h i de moment no hi ha previsió de restabliment de la via.

Segons ha publicat a Twitter el regidor de l’Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga, Josep Ardiaca, l’esllavissada “ha estat a punt d’esclafar un cotxe”, el conductor del qual ha quedat ferit després de fer una maniobra per evitar quedar atrapat.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Jordi Navarra, ha reclamat “fets” a la Diputació de Lleida, a qui demana una carretera nova “lluny d’aquesta trampa mortal”. Navarra ha recordat que fa dos anys dos veïns van perdre la vida per un despreniment en aquesta mateixa carretera i ha dit que “de cap manera volem haver de lamentar cap altra pèrdua”. El batlle clama que “ja n’hi ha prou de jugar-nos la vida”. 
 
No és el primer cop, ni el segon, que aquesta carretera pateix una esllavissada de grans dimensions. L’última es va produir, a escassos metres, el passat mes de gener quan un despreniment de pedres que va afectar un vehicle i gairebé n'atrapa el seu conductor. Fa dos anys, a l’abril de 2018, un matrimoni de Sant Esteve de la Sarga -els pares de l’alcalde Jordi Navarra- va perdre la vida en una esllavissada en aquesta mateixa via i en un punt molt proper.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació