Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

La Pobla de Segur suspèn el festival Vianda i opta per celebrar-lo l'any que ve

La decisió ha estat motivada per la crisi econòmica i social derivada de la Covid-19, i per la incertesa pel futur més proper

Redacció 1 de juliol de 2020 a les 09:57
El festival havia de celebrar-se al nucli antic de la Pobla | Ajuntament
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha decidit suspendre el nou Festival Gastronòmic de Muntanya, Vianda, inicialment previst per al maig d'enguany, i que havia estat ajornat fins al setembre a causa de la pandèmia de la Covid-19. El consistori poblatà s'ha vist afectat per la crisi econòmica i social causada per la pandèmia, així com per la incertesa pel futur més proper, motius que l'han portat a ajornar de nou l'esdeveniment, en principi fins a l'1 de maig de 2021.


En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Mia Tirbió, ha manifestat que "en el context en què ens trobem, l'ajuntament ha decidit l'edició d'enguany -la primera- i plantejar-nos un festival potent i atractiu tan aviat com les condicions ho permetin". 

L'objectiu del Vianda, segons el consistori, és convertir-se en un esdeveniment de referència en el calendari pirinenc, i servir d'impuls i consolidació del sector primari i l'agroalimentari del municipi i de la comarca. Atès que es tracta de la primera edició, l'ajuntament considera del tot necessari que les condicions siguin òptimes, per així poder garantir la mobilitat i la seguretat sanitària. 

El nou festival s'havia de celebrar al nucli antic de la Pobla, on també estava programat un Mercat de Viandes, on estava prevista la participació de la major part de productors agroalimentaris i agents culturals del poble i del Pallars Jussà, així com un dinar popular a l'Espai Brasa. 

Els altres punts que oferia el Festival Gastronòmic de Muntanya eren concerts de música folk amb grups pirinencs, cercavila i teatre per a tots els públics, una demostració de xollada d'ovelles, espectacles de màgia, tallers participatius, sessions divulgatives, una taula rodona de nutricionistes i cuines de prestigi, així com maridatges entre productes locals, guiats pels mateixos elaboradors. 

Finalment, l'Ajuntament de la Pobla agraeix a tots els poblatans i poblatanes "la seva implicació i col·laboració en l'organització de Vianda", i els emplaça a "tornar a treballar plegats en el nou festival de l'any vinent". 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació