Dilluns, 6 de maig de 2024

Multitudinària Cantata de Nadal de la Camerata de Sant Cugat i la Coral Polifònica de Tremp

Un entregat públic omple l'espai cultural La Lira per presenciar l'estrena de la cantata 'Com un mirall', sota la direcció de Xavier Baulies

Pallars Digital 23 de desembre de 2013 a les 07:25
Com cada Nadal des de fa 9 anys, la Camerata Sant Cugat i la Coral Polifònica de Tremp han ofert a un entregat públic trempolí la Cantata de Nadal. 
 
Va ser ahir diumenge, sota la direcció del trempolí Xavier Baulies, que s'estrenava la cantata 'Com un mirall', el resultat de la unió del compositor Manel Gil-Inglada i el poeta Carles Duarte, tots dos presents en la seva estrena d'ahir a La Lira.
 
Els textos de la Cantata estan basats en una selecció de poemes, adaptats i estructurats per Duarte en quatre parts, que configuren la seva mirada original del Nadal. L'obra consta de quatre parts precedides de preludis sobre els quals l'actriu Marta Angelat va recitar els versos dels poemes.
 
Com en les edicions anteriors, el concert es va complementar, a la primera part, amb una tria d'àries i cors del 'Messiah' de G.F. Haendel. A la segona part es van interpretar nadales del repertori català i d'arreu del món i es va incloure un fragment, 'Mar d'Azov' de la Cantata estrenada l'any passat, "El Viatge de la Vida", del compositor Ivan Capillas basada en textos del poeta Vicenç Llorca. 
 
Tot i la distància, existeix una estreta relació entre la Camerata de Sant Cugat i la Coral Polifònica de Tremp. El director de totes dos formacions, Xavier Baulies, es va mostrar molt content de poder estrenar la Cantata a la seva ciutat natal i convertir-la "en una de les referències de la composició musical catalana".
 
Baulies explica que tan la Camerata de Sant Cugat com la Coral Polifònica de Tremp treballen els mateixos repertoris i això fa que treballin molt bé junts.
 
El mateix concert s'oferirà també el dia 29 de desembre al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor