Divendres, 19 d'abril de 2024
falles

VÍDEO: La Pobla manté encesa la flama de les falles amb la baixada simbòlica de tres fallaires

Un cop ha acabat l'acció, han anat a l'església Mare de Déu de Ribera on han fet l'ofrena a la verge

Redacció 18 de juny de 2020 a les 08:20

La Pobla de Segur és la primera població pallaresa que celebra la tradicional baixada de falles, la nit del 17 de juny, en honor a la Verge de Ribera. Tot i decidir suspendre la festa en motiu del coronavirus, aquest any l'Associació de Fallaires i Pubilles no ha volgut deixar apagar la flama de les falles celebrant una baixada simbòlica i íntima.


Un grup molt reduït de persones, format per tres membres de l'associació, ha baixat una falla encesa des de Santa Magdalena fins al poble. Posteriorment, s'han dirigit a l'església Mare de Déu de Ribera per fer l'ofrena a la verge juntament amb la respectiva pubilla. Unes 140 parelles acostumen a participar en aquesta festa, Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco des de l’any 2015.

Els veïns de la Pobla de Segur, des de casa, han pogut veure com la resplendor del foc de les tres falles enceses, baixaven muntanya avall fins arribar al poble. La baixada també s'ha pogut seguir en directe per Instagram. Els fallaires i les pubilles, tots amb mascareta, tampoc han pogut rebre el caliu del públic que els espera als carrers de la Pobla de Segur. 
 

Les tres parelles que han participat en la baixada d’enguany. Foto: ACN


Tots tres fallaires, en arribar a la Pobla i després de finalitzar la baixada han coincidit en assenyalar que ha estat una baixada “molt estranya” però amb molt sentiment. Tots han dit que han tingut molt present tots aquells fallaires que no han pogut baixar. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació