Dissabte, 20 d'abril de 2024
transports

​El bus entre Les i Lleida pararà al municipi d'Areny de Noguera a partir de dilluns

La Generalitat dona resposta així a la demanda del Consell del Jussà i de les poblacions de la zona de la Terreta

Redacció 12 de juny de 2020 a les 12:34
Imatge del nucli d’Areny de Noguera | Arxiu
El bus entre Les (Val d'Aran) i Lleida pararà al municipi d'Areny de Noguera (Ribagorça) a partir del proper dilluns 15 de juny. D'aquesta manera, la Generalitat resol una reiterada petició del Consell Comarcal del Pallars Jussà i dels municipis afectats de la Terreta. Aquesta zona correspon a una part del terme municipal de Tremp que es troba situada al límit territorial entre Catalunya i Aragó.

La línia Les-Lleida, que gestiona Alsina Graells, és competència de la Generalitat però, fins ara, aquesta administració no tenia autorització per efectuar una parada en territori sota administració aragonesa i, per tant, el bus no es podia aturar a Areny de Noguera. Amb la conformitat del govern d'Aragó, ara s'incorpora aquesta parada a la línia.

Actualment, els usuaris de la zona de la Terreta disposen d'una parada al municipi d'Areny de Noguera, que es troba en territori de l'Aragó, del serveis de viatgers que circulen per l'N-230 per on discorren els serveis entre Vielha i Lleida, que gestiona Alsina Graells però que és competència de l'Administració Estatal.

Paral·lelament, per la mateixa carretera N-230 hi discorren els serveis entre Les i Lleida, també d'Alsina Graells però de competència de la Generalitat, la qual no tenia autorització, fins ara, per fer parades fora del territori de Catalunya i, per tant, no podia realitzar la parada al municipi d'Areny de Noguera. 

Això va motivar la petició reiterada del Consell Comarcal del Pallars Jussà i dels municipis afectats per tal que el servei de competència de la Generalitat fes aquesta parada, que també havia estat sol·licitada pel municipi d'Areny de Noguera. En aquesta nova parada, els usuaris de la zona de la Terreta podran fer ús dels abonaments T10/120 existents en la línia amb una important bonificació sobre el preu dels bitllets senzills.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació