Divendres, 19 d'abril de 2024
museus

​L’Ecomuseu, el Museu de la Conca Dellà i el Museu Hidroelèctric de Capdella reobren aquest dissabte

Els equipaments han adaptat el funcionament i espais a la normativa vigent per tal d'oferir la visita amb les màximes garanties sanitàries

Redacció 5 de juny de 2020 a les 12:23
Interior del Museu Hidroelèctric de Capdella | Museu Hidroelèctric de Capdella
El Museu de la Conca Dellà, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el Museu Hidroelèctric de Capdella reobriran les seves portes aquest dissabte amb estrictes mesures de prevenció i higiene. ​Les visites seran individuals o en grups familiars o de convivència, restant suspeses les visites guiades i els tallers en espais tancats.

Els equipaments han adaptat el funcionament i espais a la normativa vigent per tal d'oferir la visita amb les màximes garanties sanitàries. Entre les mesures adoptades, destaca l'obligatorietat de l'ús de la mascareta, el manteniment de distància mínima de seguretat de dos metres entre persones, el marcatge de les distàncies de seguretat i creació de recorreguts dins de les sales, la instal·lació de mampares als taulells, la neteja de les mans en entrar museu, la reducció de l'aforament o la prohibició de tocar objectes i vitrines.

El Museu de la Conca Dellà d’Isona obrirà els caps de setmana a partir d’aquest 6 de juny, oferint entrada gratuïta aquest primer de cap de setmana. A partir del juliol es podran visitar tots els dies excepte els dilluns. També s'amplia l'horari durant el juny, juliol i agost, de 10h a 14h i de 16h a 19h. Al juliol i l'agost és previst fer visites guiades paleontològiques, al castell de Llordà, a l'església de Covet i al coll de titanosaure. 

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, per la seva banda, obrirà també demà, a les 19h, amb una emissió en directe per Instagram a càrrec de la singular pubilla l'Esperanceta, mentre que l'obertura al públic amb horari de 17h a 20h es farà el dilluns dia 8. A més, l'espai proposa com a al·licient una setmana de visites gratuïtes. 

El Museu Hidroelèctric de Capdella, per un altre costat, obrirà també aquest dissabte amb un horari que anirà de 12h a 14h, i diumenge de 11h a 14h. Aquest primer cap de setmana, les visites seran de franc.

Les botigues de Salàs preveuen reobrir durant la segona quinzena de juny

El Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC) de Salàs de Pallars ha informat que està ultimant el Pla de contingència de les botigues-museu per la seva pròxima reobertura durant la fase 3 ja que, segons afirma, l’espai “té unes peculiaritats molt concretes que s'han de tenir en compte alhora de reiniciar les visites guiades”. Per aquest, no hi ha encara una data per la reobertura, si bé es treballa per fer-ho durant la segona quinzena de juny.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació