Divendres, 19 d'abril de 2024
desconfinament

Què es podrà fer quan entrem a la fase 2?

Casaments amb 100 invitats i enterraments amb 25 assistents, algunes de les novetats

Redacció 18 de maig de 2020 a les 14:57
Ciutadans fent esport en fase de desconfinament | Juanma Peláez
El govern espanyol ha publicat aquest dissabte al vespre al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la nova ordre que regula les restriccions de l'estat d'alarma a partir d'aquest dilluns. Com a novetat, en la fase 2 –en la qual s'hi inclouen des d'avui Formentera i tres de les illes Canàries- es flexibilitza l'horari per fer esport, que serà lliure a excepció de les franges reservades a la gent gran. També es permetran els casaments per a un màxim de 100 persones a l'aire lliure i 50 en interior, i els enterraments s'amplien a 25 assistents.

En la fase 2, a la qual Salut proposarà que les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i l'Aran hi entrin el proper 25 de maig, el govern espanyol també amplia la limitació de l'aforament al 40% dels restaurants; l'obertura de cinemes i teatres amb un terç d'assistents, així com la possibilitat de visitar monuments i sales d'exposicions. Continuaran sense poder-se obrir discoteques i locals d'oci nocturn.

Quant a les residències, en aquesta segona fase es permetran les visites "preferentment" en supòsits excepcionals com els que fan referència "al final de la vida" o per "alleujament per descompensació neurocognitiva del resident". Els residents en un territori de la fase 2 es podran seguir desplaçant lliurement per dins de la zona de referència, en el cas de Catalunya, les regions sanitàries.

Les piscines recreatives podran obrir amb un terç de l'aforament, però no es podrà accedir a les dutxes dels vestidors i s'haurà de garantir sempre la distància de seguretat. A més, els espais que tinguin un contacte freqüent amb les mans d'usuaris –com poms de porta o baranes-, s'hauran de desinfectar tres vegades al dia com a mínim. Les platges també estaran obertes sempre que es puguin complir les normes de seguretat. 

També es limitarà a un terç de l'aforament les zones comunes d'hotels i establiments turístics i es permetrà celebrar congressos, trobades, reunions de negocis i conferències –promoguts per entitats públiques o privades- de fins a cinquanta persones en pavellons o sales de conferències. Pel que fa a centres comercials, hi podrà haver només un 40% d'aforament dins l'establiment i d'un 30% als espais comuns, on només es podrà transitar i no s'hi podrà quedar quiet.


En el cas d'esportistes professionals, es permetrà reprendre les lligues professionals "sempre i quan l'evolució de la pandèmia ho permeti". Això sí, la competició serà a porta tancada i sense públic. A més, es permetrà "l'entrenament total" amb fins a catorze esportistes.

Pel que fa als menors de 70 anys que vulguin practicar esport, podran fer-ho a qualsevol hora, menys entre les 10h i les 12h del migdia i les 19h i les 20h de la tarda, que està reservat als ancians. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació