Dimarts, 21 de maig de 2024
desconfinament

El Pallars passarà a la fase 1 el proper dilluns si el govern espanyol ho aprova

Salut ha classificat en tres categories les nou regions sanitàries catalanes en funció del risc que hi ha de registrar un rebrot de la Covid-19

Redacció 6 de maig de 2020 a les 16:50
Dos persones caminant aquest dilluns per un passeig de Tremp | Jordi Ubach
El Departament de Salut proposarà al govern espanyol que dilluns tres regions sanitàries catalanes passin a la fase 1 de desconfinament. Segons han confirmat fonts de la conselleria a Pallars Digital, es tracta de les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu-Aran, aquesta última, on s’hi emmarquen les comarques pallareses. Les tres regions representen 852.093 habitants, poc més del 10% de la població.

Les sis regions sanitàries restants, per tant, continuarien en la mateixa situació que actualment. Són les regions de Barcelona Ciutat, Àmbit Metropolità Nord, Àmbit Metropolità Sud, Catalunya Central, Girona i Lleida. El motiu és que segons el Departament el risc de rebrot és més alt en aquestes zones


La fase 1 de desconfinament ja permet trobades de deu persones, com a màxim, mantenint una distància de seguretat de dos metres entre persones obligatòria i la recomanació d'ús de mascareta i desinfecció de mans. 

També limita a dues les persones que poden compartir vehicle, excepte en el cas que es comparteixi residència. Les vetlles estaran permeses en instal·lacions públiques i privades i l'aforament màxim serà de 15 persones en espais a l'aire lliure i de 10 en espais tancats. En els enterraments, l'aforament màxim serà també de 15 persones, entre familiars i persones properes, a més del mossèn o ministre de culte.


Pel que fa al comerç, la fase 1 afecta locals de menys de 400 metres quadrats que no es trobin en centres comercials i, en cas de trobar-s'hi, que tinguin accés directe o independent des de l'exterior. Es fixarà un aforament del 30% per establiment i planta. S'haurà de mantenir una distància interpersonal de dos metres entre persones i, en cas de locals petits, es permetrà tan sols un client a la vegada.

Els ajuntaments poden autoritzar la reobertura de mercats a l'aire lliure o de venda no sedentària, amb prioritat als de productes alimentaris i de primera necessitat, sense manipulació per part dels consumidors, amb un 25% de llocs habituals i un 30% de l'aforament.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació