Dijous, 18 d'abril de 2024
desconfinament

MAPA: Així es divideix Catalunya en regions sanitàries

El govern espanyol accepta que el desconfinament de Catalunya no es faci per províncies, a petició de la consellera Alba Vergés

Redacció 3 de maig de 2020 a les 20:29
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu | ACN
El govern espanyol ha acceptat que Catalunya utilitzi les regions sanitàries com a marc de referència pel desconfinament i no pas les províncies, com s'havia informat de primera mà. Les fases de desescalada es podran fer segons les nou àrees que volia el Govern: Terres de l'Ebre, Tarragona, Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Girona.

El Pallars Jussà i el Pallars Sobirà formen part de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, que agrupa sis comarques pirinenques. A banda de les comarques pallareses, en formen part l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i la Val d'Aran. Aquí podeu consultar totes les regions sanitàries catalanes i quins municipis engloba cadascuna d'elles.
 

Les regions sanitàries a Catalunya


La consellera Alba Vergés ha plantejat aquest diumenge al ministre de Sanitat, Salvador Illa, la petició de Catalunya, i el socialista l'ha acceptada. Durant la conversa, que s'ha fet via telemàtica, Vergés ha tornat a reclamar que Catalunya pugui liderar l'estratègia de desconfinament i ha lamentat, segons fonts de Salut, que el govern espanyol "menysté les comunitats" i només els demana "que enviïn les dades i les propostes”.

Fonts de Salut han explicat, però, que si es percep algun "comportament especial" en una determinada Àrea Bàsica de Salut (ABS) o una altra agrupació, es farien noves propostes específiques. Durant la trobada, Vergés també ha dit a Illa que el procés de desconfinament no s'està fent correctament perquè "el govern espanyol ha posat un calendari i unes dates abans de conèixer les dades", segons fonts de Salut.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació