Divendres, 19 d'abril de 2024
comerç local

El comerços pallaresos mantenen l'optimisme malgrat la davallada d'ingressos

Els comerciants aposten per la digitalització i la compra online per pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19

Tomàs Garcia Espot 23 d'abril de 2020 a les 11:37
Una veïna de Tremp comprant al comerç local | Comerç Associat de Tremp
La pandèmia causada per la Covid-19 ha tocat de ple els comerços locals del Pallars. Els comerciants veuen amb preocupació la davallada de clientela i d'ingressos a causa del confinament i les restriccions de mobilitat. En declaracions a Pallars Digital, la presidenta de Comerç Associat de Tremp (CAT), Maite Ramoneda, explica que la coincidència de la crisi amb les vacances de Setmana Santa "ha perjudicat encara més els establiments que viuen del turisme”.

Els altres comerços que s'han vist afectats són les botigues de roba, actualment tancades al  no ser punts de venta de primera necessitat; "en el seu cas el desastre ha estat considerable", assegura Ramoneda. Per altra banda, les botigues de comestibles no han notat tant aquesta davallada, ja que venen productes essencials. 

La situació al Pallars Sobirà és força semblant. Marc Faurat, expresident de la ja dissolta Assocació de Comerciants de la comarca, ha explicat a aquest diari que els comerços del carrer Major de Sort s'han vist obligats a obrir només durant el matí, ja que durant les hores de tarda "la manca de clients és molt evident".


Tot i aquesta situació, els comerciants pallaresos no es resignen a quedar-se de braços creuats. De fet, ja han sorgit diverses iniciatives per tal d'intentar paliar els efectes de la pandèmia. "Si no som positius, no podrem tirar endavant", declara Maite Ramoneda. Una de les primeres mesures ha estat la potenciació del repartiment a domicili dels productes locals per mitjà de les comandes fetes online

A més, en les darreres setmanes s'ha produit una crida generalitzada per tal consumir productes proximitat elaborats al Pallars, especialment del sector agroalimentari. En aquest sentit, Ramoneda assegura que tant la creixent digitalització dels diferents comerços com l'augment de nous clients gràcies a la crida a la solidaritat, ajudaran al comerç pallarès a mitigar les pèrdues provocades per la crisi del coronavirus. 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació