Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus

El Govern injecta 60 milions d'euros a les administracions locals per combatre el coronavirus

L'executiu avançarà als ajuntaments i consells comarcals el 50% del Fons de Cooperació Local de Catalunya durant l'abril

Redacció 31 de març de 2020 a les 09:47
Una senyora protegida amb una mascareta torna de fer la compra | Georgina Albreda
El Govern de la Generalitat reforça el finançament de les administracions locals per fer front a la pandèmia del coronavirus. En concret, tal com ha anunciat aquest dissabte la portaveu i consellera de Presidència, Meritxell Budó, es tracta d'una injecció de 61 milions d'euros, provinent del Fons de Cooperació Local de Catalunya. L'executiu espera haver pogut completar totes les transferències al llarg de l'abril.

En concret, es destinaran 43 milions d’euros als ajuntaments i 18 milions més als consells comarcals. Pel que fa a les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), s’ha acordat aportar-hi prop de 180.000 euros. Budó destaca que el Govern té molt clar que per donar "una resposta eficaç" a la crisi sanitària generada per la Covid-19 és vital "enfortir" les administracions locals, que són "la primera referència de tots els ciutadans”.


Al Pallars, l’Ajuntament de Tremp ha estat el primer en anunciar un paquet de mesures econòmiques per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.
 


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació