Dimarts, 30 d'abril de 2024
aigua

Lladorre restableix el servei d’aigua potable al poble després de quatre setmanes

El consistori havia recomanat no beure de la xarxa municipal a causa de l’alt nivell d’arsènic

Tomàs Garcia Espot 26 de març de 2020 a les 10:40
Una font de Lladorre on aquests últims dies s'informava que l'aigua no estava tractada | ACN
L’Ajuntament de Lladorre ha anunciat que l’aigua provinent de la xarxa municipal torna a ser potable. Segons ha informat en un ban, les anàlisis realitzades garanteixen que l’aigua és apta per al consum de boca i cuina després que fa quatre setmanes el consistori recomanés als veïns no fer-ne ús per l’alt nivell d’arsènic. 

Fonts de l’ajuntament han explicat a Pallars Digital que s’ha habilitat una canalització alternativa per tal de dissoldre l’aigua amb la presència d’aquest mineral. Afirmen, però, que la mesura és de caràcter provisional, i que ben aviat s’iniciaran les obres necessàries per assegurar el subministrament definitiu d’aigua potable al poble. 


Tal com va explicar l’alcalde Salvador Tomàs, el nivell d’arsènic a la xarxa municipal superava els 10 micrograms per litre, fet que contravenia el Reial Decret 140/2003 que estableix que la quantitat màxima d’arsènic no pot sobrepassar aquest xifra. Mentre es restablia el subministrament, la cinquantena de veïns de la localitat del Pallars Sobirà van tenir accés a aigua potable gràcies a les garrafes que subministrava l’ajuntament i que podien recollir de manera gratuïta. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació