Dimecres, 24 d'abril de 2024
coronavirus

La Diputació dicta un paquet de mesures per garantir la liquiditat dels ajuntaments

L'ens també amplia fins al 21 de maig el termini per pagar l'impost municipal de vehicles a l'Organisme de Recaptació

Redacció 20 de març de 2020 a les 09:44
El president de la Diputació, Joan Talarn, fent una videoconferència | Diputació de Lleida
La Diputació de Lleida ha anunciat un paquet de mesures urgents i extraordinàries de caire econòmic per garantir la liquiditat dels ajuntaments i facilitar que puguin fer front a les despeses extraordinàries originades pels esforços que els municipis lleidatans estan fent davant l'emergència del coronavirus.

L'ens ha acordat augmentar els ajuts a les llars d'infants previstos al pressupost 2020, i incrementar en 800.000 euros -la partida actual és d’1 milió d’euros- els ajuts als ajuntaments per fer front a les despeses corrents que ocasionin les actuacions per evitar la propagació del Covid-19. 

Pel que fa a les escoles bressol, la Diputació de Lleida havia previst als pressupostos per al 2020 la corresponent partida per tal de destinar una ajuda de 875 euros per alumne a cada municipi que presti aquest servei. Ara, però, aquesta quantitat s'ampliarà a 1.000 euros per alumne.

El govern de la Diputació de Lleida considera que totes les alcaldies han de sufragar en aquests dies despeses derivades de la situació d'emergència causada per coronavirus, i amb aquest increment dels ajuts es pretén "tranquil·litzar" les alcaldies, donant el missatge que "les empreses privades a les quals hagin de recórrer per aquesta emergència tenen garantit el cobrament dels seus serveis".

D'altra banda, des de l'Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs (OAGRTL) de la Diputació de Lleida es facilitarà l'ampliació dels terminis per tal que la ciutadania pugui pagar en període de recaptació voluntària els impostos i taxes municipals sense que això suposi endarrerir ni disminuir les bestretes als ajuntaments.

En l'actualitat, el període de recaptació voluntària de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica finalitzava el dia 30 de març, però ja s'ha signat el decret per mitjà del qual el termini s'amplia fins al 21 de maig.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació