Dijous, 18 d'abril de 2024
Coronavirus

VÍDEO: L’alcalde de Sort, aïllat des de divendres amb símptomes de coronavirus

Raimon Monterde confessa que hores d’ara encara no se li ha realitzat la prova i tem que ja no se li farà

Jordi Ubach Llorens 16 de març de 2020 a les 19:12
L’alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha fet públic aquesta tarda a través d’un vídeo a les xarxes socials que es troba aïllat des de fa tres dies en un pis de Sort amb símptomes de coronavirus. Monterde, que és també conductor d’una de les ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) del Pallars Sobirà, ha confirmat que es manté aïllat des de la matinada de divendres, quan va tenir les primeres dècimes de febre.

L'alcalde confessa que hores d’ara encara no se li ha fet la prova i tem que ja no se li farà. Monterde, a més, ha lamentat altres tècnics d’arreu del país es troben en la mateixa situació i tem que passaran la malaltia “sense saber si l'hem tingut o no”, en referència al Covid-19.
 
Raimon Monterde, que ha afirmat que ja no té simptomatologia, ha reconegut que durant aquests tres dies el CAP de Sort li ha fet un “control telefònic” per seguir el seu estat de salut. En aquest mateix vídeo, gravat des del pis on es troba aïllat, l’alcalde ha desmentit els rumors que “circulen” pel municipi i per la comarca en relació al seu estat de salut. Abans de finalitzar ha tingut un record pel personal sanitari.

En declaracions a Pallars Digital, Monterde ha explicat que es mantindrà aïllat al seu pis fins rebre una instrucció per part del CAP de Sort o del Departament de Salut. L'alcalde ha explicat que les persones que donen negatiu a la prova del coronavirus han de romandre set dies aïllades, mentre que els casos positius n’han d’estar 15. Tot sembla indicar que en el seu cas, com que no se li ha fet -ni es preveu- la prova, s'haurà de quedar dos setmanes aïllat per seguretat.

A causa de la situació actual de gran pressió sobre el sistema sanitari, el Departament de Salut ha explicat que ara l’objectiu se centra en l’atenció a pacients que requereixin d'ingrés hospitalari. Un fet que implica que no es faran proves a totes aquelles persones que presentin símptomes lleus de contagi.







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació