Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Els Consells pallaresos mantenen els serveis socials bàsics per atendre les persones més vulnerables

Es prioritza l'atenció telemàtica a la ciutadania mentre que el Pallars Sobirà crea una comissió d'alcaldes

Jordi Ubach Llorens 13 de març de 2020 a les 17:00
Entrada principal al Consell Comarcal del Pallars Jussà | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha anunciat aquest divendres un seguit de mesures amb l’objectiu de contribuir a contenir l’expansió del coronavirus. L'ens manté l'activitat amb restriccions i prioritza l'atenció dels serveis socials bàsics a les persones més vulnerables, però ha suspès alguns serveis, especialment aquells que estan relacionats amb l'àmbit de l'educació. En aquest sentit, s'han anul·lat els serveis de transport i menjador escolar. 

L'ens prioritzarà l’atenció via telefònica i digital de les consultes de caràcter ordinari, estudiarà mesures de teletreball pels treballadors i només s’atendran presencialment els casos d’urgència. En paral·lel, s’ha decidit tancar al públic l'Epicentre, el Casal Manyanet, les dependències del carrer Pau Casals, el CDIAP, el SIS i la deixalleria, mentre que es manté obert amb restriccions d’accés l’edifici central. 

El servei de recollida i tractament de residus es continuarà prestant en horari compactat i s’han establert mesures de suport i contacte amb els 13 ajuntaments que tenen conveni amb el Consell Comarcal. Així mateix, s’han anul·lat tots els actes públics organitzats pel Consell o aquells que s’havien de dur a terme en les seves dependències durant aquest mes de març. El transport puntual a la demanda es manté fins a nova ordre.

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha pres aquestes mesures atenent les que han estat dictades pel Govern de la Generalitat de Catalunya en referència a l’atenció al públic. Totes dos institucions avisen que malgrat les molèsties que aquestes directrius puguin ocasionar, cal que tots els ciutadans prenguin consciència que només amb la responsabilitat personal i col·lectiva es podrà fer front a aquesta situació excepcional.

“Comissió de crisi” al Pallars Sobirà

Pel que fa al Pallars Sobirà, el president, Carles Isús, ha explicat en declaracions a Pallars Digital que es prioritzarà l'atenció dels serveis socials bàsics a les persones que més ho necessitin, especialment en els casos dels ciutadans “més desprotegits”. Isús també ha alertat del “perill de col·lapse” del servei de recollida d’escombraries comarcal arran de la declaració del govern espanyol de l’estat d’alarma a tot el país.
 

Reunió dels alcaldes del Pallars Sobirà aquest migdia. Foto: CCPS


Isús ha explicat que l’ens comarcal ha iniciat aquest matí una “comissió de crisi” formada per tots els alcaldes de la comarca que es reunirà “quan calgui” en funció de com avanci la expansió del coronavirus arreu del país però especialment en l’hipotètic cas que arribi a la comarca. L’objectiu, segons el president comarcal, és tenir una “comunicació àgil” entre tots els municipis i mantenir la població “el màxim informada possible” en termes de salut.

Un dels punts que s’han tractat en aquesta primera reunió d’alcaldes del Pallars Sobirà ha estat la reclamació al Govern de la Generalitat de tancar les estacions d’esquí davant la “incongruència” generada pel fet que aquest matí encara es mantinguessin obertes. Una petició que ha obtingut com a resposta el tancament de totes les estacions d’esquí catalanes.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació