Dijous, 25 d'abril de 2024
creu de sant jordi

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, Creu de Sant Jordi 2020

La Generalitat reconeix l’equipament pel seu treball de recuperació, restitució i difusió de l’etnografia de les Valls d’Àneu i de la resta del Pallars des de fa més de 25 anys

Jordi Ubach Llorens 10 de març de 2020 a les 15:44
L’equip humà de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu | Ecomuseu
El Govern de la Generalitat ha atorgat la Creu de Sant Jordi a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Ho ha fet públic aquest migdia a través d’un comunicat i en reconeixement al seu treball de recuperació, restitució i difusió de l’etnografia de les Valls d’Àneu i de la resta del Pallars des de fa més de 25 anys.

Pel Govern, el compromís de l’Ecomuseu amb el seu entorn ha quedat demostrat a través de les activitats de dinamització social i comunitària del territori. En destaca també la seva tasca de recuperació, promoció i reivindicació de l’artesania pirinenca com a producte de qualitat, que considera que ha esdevingut motor per a la dinamització de nous mercats.

En total s'ha concedit la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats del conjunt de Catalunya que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre la resta de guardonats destaquen els pares de Guillem Agulló, Carme Salvador i Guillem Agulló o els germans Roca.

També hi ha la pianista i pedagoga Àngels Alabert; l'enginyer industrial Josep Amat; el pintor i escultor Miquel Barceló; l'actriu Imma Colomer; l'economista Jordi Galí; la coreògrafa Sol Picó; la dissenyadora Miriam Ponsa; el filòleg Joan Ramon Resina; l'esportista Laia Sanz; i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). 

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya va ser creada amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Jordi Creus, Carles Canut, Llorenç Sànchez o Josep González són alguns dels pallaresos que ja han rebut aquesta distinció, així com el Consell Cultural de les Valls d'Àneu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació