Dissabte, 27 d'abril de 2024
Tecnologia

​Tremp dona el tret de sortida a la «Mobile Week Pirineu» amb dos ponències

Sota el lema 'Tecnologia per a la ciutadania' se celebrarà al Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça

Redacció 20 de febrer de 2020 a les 09:51
Acte de presentació de la Mobile Week Pirineu a l’Epicentre | Govern
La Mobile Week Pirineu ha arrencat aquest dimecres a Tremp amb la voluntat de fomentar el desenvolupament digital i reivindicar les mateixes oportunitats per als territoris de muntanya que a la resta del país. Sota el lema Tecnologia per a la ciutadania se celebrarà a les comarques dels Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça fins el 29 de febrer.

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat que l'objectiu és donar l'oportunitat a la població de comarques de caràcter més rural, de participar en debats, conferències i tallers que fomenten el desenvolupament digital. Cases ha remarcat el contrast que representa parlar de tecnologies tant avançades a nivell de país i que alguns pobles del Pirineu encara no tinguin cobertura de mòbil o connexió a internet.

Aquesta candidatura de les comarques del Pirineu ha estat promoguda per l'Ajuntament de Tremp. Les activitats que durant una setmana es realitzaran en diferents localitats estan dirigides més a la ciutadania i no tant a empreses i professionals del sector i volen impulsar el debat tecnològic i fomentar el desenvolupament digital arreu de Catalunya d'una manera equitativa.

Cases ha dit que la fibra òptica és crucial pel benestar de la ciutadania del Pirineu i perquè la gent s'hi vulgui quedar a viure o empreses vindre a instal·lar-s’hi. L'alcaldessa de Tremp ha explicat que la intenció és que aquestes comarques puguin implementar una economia basada en les eines i elements tecnològics i digitals que permetin fer el canvi d'una manera ràpida i d'aquesta manera poder construir una economia equitativa vers la resta de territori català. 

En l’acte d’aquest dimecres s’han realitzat dos ponències sobre models d’innovació a desenvolupar al territori, que ha anat a càrrec de Teresa Botargues, i sobre intel·ligència artificial i gestió del coneixement, que ha impartit Gabriel Anzaldi de l’Eurecat Centre Tecnològic. 

Fins al 29 de febrer, s'aniran realitzant activitats als diferents pobles de les comarques pirinenques com ara conferències i tallers amb experts que donaran consells i informació per entendre el panorama actual de la revolució digital, i se centraran en tres temàtiques: la robòtica, la intel·ligència artificial i la ciberseguretat. 

També se celebraran conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar que els més petits aprenguin programació i sobre l'ús ètic de la tecnologia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació