Dilluns, 6 de maig de 2024
canvi climàtic

El conseller Calvet anuncia un Pla de resiliència climàtica per les zones de muntanya

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha encarregat “un estudi exhaustiu sobre el cost de no actuar” davant l’emergència climàtica

Redacció 18 de febrer de 2020 a les 10:55
Damià Calvet, durant la conferència d’aquest dilluns | Territori
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dilluns, durant una conferència al fòrum Barcelona Tribuna, el proper impuls a un “pla de resiliència climàtica en els dos àmbits més sensibles a l’emergència climàtica, com són el litoral i els territoris de muntanya” de Catalunya.

Calvet ha pronunciat la conferència Emergència climàtica, una oportunitat, durant la qual ha advocat per “no esperar a veure què passa” amb aquests dos àmbits sinó  “decidir què fem davant l’amenaça amb el millor coneixement disponible” per poder “planificar, prioritzar, reclamar i actuar”.

Els plans serviran per abordar problemàtiques derivades del canvi climàtic en aquests àmbits, com l’increment del nivell del mar, la intensificació dels temporals marítims, els canvis en el règim d’innivació o la viabilitat d’algunes activitats en zones inundables.

Calvet també ha volgut explicar que “hem encarregat un estudi exhaustiu sobre el cost de no actuar, què ens costaria com a societat i com a economia no actuar amb prou diligència i exhaustivitat contra el canvi climàtic”. “Aleshores tindrem elements de judici per valorar si actuar costa molt o poc”, ha emfasitzat.

A més, el conseller Calvet ha assegurat que “treballarem per arribar al 2027 amb uns pressupostos” de la Generalitat “on el 25% dels recursos assignats a polítiques actives estiguin vinculats a mesures climàtiques”, seguint directrius europees. Cal dir que els pressupostos de 2020 del Departament de Territori i Sostenibilitat ja preveuen destinar un 36,6% a acció climàtica.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació