Dimarts, 23 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

El govern espanyol dona suport a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030

Ho condiciona al lideratge del Comitè Olímpic Espanyol i a la incorporació d’altres comunitats autònomes

Redacció 10 de febrer de 2020 a les 09:32
Quim Torra i Pedro Sánchez, el passat dijous, al Palau de la Generalitat | Josep M. Montaner
El govern espanyol ha mostrat el seu compromís amb la candidatura olímpica dels Jocs d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030. És almenys un dels 44 punts que s’han inclòs en l’anomenada Agenda pel retrobament que el govern espanyol va presentar durant la trobada mantinguda el passat dijous al Palau de la Generalitat entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra.

Al document s'hi recull que el suport del govern espanyol als Jocs d’Hivern està “obert a estudi”, però ho condiciona al lideratge del Comitè Olímpic Espanyol (COE). Així mateix, es proposa la incorporació d’altres comunitats autònomes a la candidatura. Una d’aquestes podria ser l’Aragó, segons va avançar el passat mes de gener secretari general de l’Esport, Gerard Figueras.

El projecte ha estat liderat i impulsat per la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, però ara mateix es troba en una fase que necessita de l'aval del govern espanyol, primer pas per a la formalització de la candidatura davant del Comitè Olímpic Internacional (COI).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació