Dijous, 25 d'abril de 2024
esllavissades

Reoberta la carretera d'Hortoneda després de fer caure la pedra que amenaçava en precipitar-se

La roca ha quedat a la via i ara es donarà pas alternatiu per aquest punt, tallat per seguretat des de diumenge

Redacció 28 de gener de 2020 a les 16:45
L'alcalde de Conca de Dalt fotografia la gran roca un cop s'ha pogut fer caure | ACN
Els veïns d'Hortoneda, al terme municipal de Conca de Dalt, ja poden entrar i sortir del poble. Aquest migdia s'ha fet caure la pedra de més de 90 tones que amenaçava de precipitar-se a la carretera d'accés, un fet que mantenia la via tallada per precaució des del passat diumenge al migdia. Gràcies a un sistema d'airbag, els operaris han fet moure la roca, que ha caigut al mig de la carretera.

Un cop la roca ha quedat a la carretera, una màquina ha netejat el fang i la terra que s'ha acumulat al seu voltant. Això ha permès poder donar pas alternatiu per circular per aquesta via, a l'espera de decidir què es fa amb la pedra, que ara ocupa l'altra meitat de la calçada. L'alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, ha recordat que la vintena de veïns d'Hortoneda portaven des del diumenge incomunicats.


Cardona ha alertat sobre la situació que s'ha viscut i ha lamentat que els veïns s'hagin quedat incomunicats i sense cap altra alternativa per accedir al poble que passar per la pista forestal de Boumort, que actualment està intransitable per la neu després de les nevades de la setmana passada. A Hortoneda tampoc no hi arriba la cobertura mòbil, motiu pel qual la incomunicació era "total", segons l'alcalde.

Cardona ha aprofitat per lamentar la manca de finançament per reparar les vies locals i ha reclamat que administracions superiors com la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya se'n facin càrrec. L'alcalde ha afegit que ajuntaments petits com el de Conca de Dalt no poden finançar la reparació de tots els quilòmetres de carreteres que porten a nuclis habitats. 
 

Pla general de la roca que amenaçava de precipitar-se a la carretera d'Hortoneda. Foto: ACN

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació