Divendres, 19 d'abril de 2024
consell comarcal del pallars jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà presenta un pressupost de 12,5 milions per al 2020

Prop de 3,3 milions es destinaran a inversions, de les quals un 75% seran per actuacions cofinançades amb fons europeus

Jordi Ubach Llorens 19 de desembre de 2019 a les 09:15
Imatge de la sessió plenària extraordinària d’aquest dimarts | Jordi Ubach
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha aprovat aquest dimarts a la nit en sessió plenària un pressupost de 12.513.000 euros per a l’any 2020, un import lleugerament superior a la de l’any en curs, que és de 12.417.000 euros. Aquesta xifra inclou una partida d’un milió d’euros que correspon a la gestió de les 13 depuradores d’aigües residuals que hi ha a la comarca, atès que a partir del 2019 el Pallars Jussà és administració actuant en matèria de depuració d’aigües.

D’aquests 12,5 milions, un total de 3.294.316 es destinaran a inversions, de les quals un 75% seran per actuacions cofinançades amb fons europeus i un 25% per accions de millora dels equipaments comarcals. Entre aquestes últimes, hi ha una especial incidència en temes d’eficiència energètica i 350.000 euros estaran assignats a la clausura d’un dels vasos de l’abocador. Altres partides destacades són els 25.000 euros pel manteniment d’accessos a nuclis o els 34.000 per la creació d’un itinerari a Collegats.

El pressupost també inclou els diversos serveis que presta el Consell entre els quals destaca la dotació per a la gestió del servei de recollida i tractament de residus, una partida per a serveis tècnics i d’atenció als ajuntaments, així com els de l’Oficina Jove, que gestiona programes formatius i de desenvolupament per a joves o l’Epicentre, com a Oficina Comarcal de Turisme i Centre de Visitants del Geoparc Orígens.

Els comptes per al 2020 també aposten de manera clara per a l’increment i millora del serveis d’atenció a les persones. En aquest camp destaquen les partides per al funcionament del servei per a l’autonomia personal, el banc d’ajudes tècniques o les partides de suport a entitats del tercer sector que fan actuacions d’inserció ocupacional o presten serveis per a persones amb discapacitat o problemàtica de salut mental.

El president de l’ens comarcal, Josep Maria Mullol, ha volgut destacar l’increment progressiu de les subvencions aconseguides pel Consell Comarcal a través de fons europeus Feder i de la participació en diferents programes, principalment de la Generalitat però també de la Diputació de Lleida, que permeten millorar els serveis i implementar-ne de nous. 

El pressupost s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, format per ERC i Junts per Catalunya, i les abstencions dels consellers de Candidatura de Progrés-PSC. El seu portaveu, Jaume Catalan, ha assegurat que els comptes són “continuistes” i estan formats per projectes que ha qualificat de “poc ambiciosos”. Per Catalan, moltes partides “es van repetint any rere any” perquè no s’acaben executant.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació