Dimarts, 7 de maig de 2024
parcs naturals

Catalunya, França i Andorra consensuen accions per desplegar el Parc Pirinenc de les Tres Nacions

Una seixantena de persones han participat a la Seu d’Urgell en el primer taller per a treballar en el full de ruta que marcarà les directrius d’aquest parc

Redacció 9 de desembre de 2019 a les 11:20
Imatge de la jornada de treball celebrada a la Seu d’Urgell | Territori
Una seixantena de representants dels quatre parcs naturals de Catalunya, França i Andorra que integren el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, així com d’empreses turístiques, entitats i institucions d’aquests territoris, van participar dijous en el primer taller per a treballar en el disseny del full de ruta que haurà de guiar aquest espai transfronterer.

Concretament, per part de Catalunya hi han participat prop d’una vintena de persones, tant del Parc Natural de l’Alt Pirineu, com d’entitats públiques i privades de sectors diversos vinculats al turisme, l’agricultura, la ramaderia i la conservació de la natura dins d’aquest àmbit. 

El Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), a la Seu d’Urgell, va acollir la trobada, que ha servit per consensuar les accions a dur a terme en els propers anys per convertir el Parc Pirineu de les Tres Nacions en espai natural transfronterer de referència internacional.

El taller participatiu té per objectiu avançar en el pla d’acció per a desplegar el futur parc transfronterer. Entre la quarantena d’accions per implementar al llarg dels propers quatre anys, destaquen la creació d'una app o d’un domini web comuns per accedir a la informació i recursos dels quatre parcs, crear un inventari dels hàbitats i espècies a conservar, crear un consell científic, promoure els productes locals o establir mecàniques d’intercanvi per a escolars, famílies i professionals entre els parcs integrants.

Durant el taller, també s’ha presentat l'esborrany del primer plànol guia del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, per tancar definitivament el seu disseny de manera consensuada.

El Parc Pirinenc de les Tres Nacions va néixer fa poc més d’un any amb la signatura d’un conveni entre Catalunya, Andorra i França, per crear una marca d’identitat comuna per a la promoció turística i l’impuls d’accions conjuntes en un espai natural que suma més de 428.700 hectàrees i 158 municipis, 15 de catalans, dos d’andorrans i 141 de francesos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació