Divendres, 26 d'abril de 2024
dinamització territorial

Primera trobada bilateral del Govern amb representants del Pallars

Les aportacions que es recullin s’emmarquen en els objectius de la comissió de dinamització territorial ‘Un país d’oportunitats, un país viu’

Redacció 25 de novembre de 2019 a les 09:52
Imatge de la trobada d'aquest dissabte a Sort | Territori
El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, i el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins, s’han reunit aquest dissabte amb els consells d’alcaldes del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà, després que divendres ho fessin amb el consell d’alcaldes de l’Alt Urgell. Són les primeres trobades que manté el Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc del projecte Un país d’oportunitats, un país viu, que impulsa el Govern català.

El projecte té per objectiu potenciar la dinamització territorial i la generació d’oportunitats, especialment en indrets afectats pel despoblament i l’envelliment. Com a primer pas, es planteja recollir de primera mà les necessitats i les demandes de les comarques, que es fan arribar a la comissió interdepartamental, formada per tots els departaments del Govern i els delegats territorials. El Departament de Territori va començar aquest procés d’escolta del territori al Pallars Sobirà.

En aquest marc, a més, el secretari ha traslladat als representants municipals  els principals projectes en matèria d’ordenació del territori en què treballa el Departament i que tenen una incidència important al territori. Entre d’altres, el Pla director urbanístic (PDU) que regularà l’activitat dels càmpings a tot Catalunya, tot fomentant una activitat sostenible i integrada paisatgísticament, o el PDU de revisió de sòls no sostenibles a l’Alt Pirineu, que analitza tots els sectors on encara s’hi podria construir per proposar-ne la reducció, el manteniment o inclús la desclassificació.

També ha exposat l’estat d’elaboració de la Llei de territori, que substituirà tota la legislació actual de planificació territorial, urbanisme, paisatge i urbanitzacions amb dèficits, i que persegueix actuar d’una manera més eficient i ajustada a condicionants com el canvi climàtic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació