Divendres, 19 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

La CUP demana «transparència» i una consulta sobre els Jocs d'Hivern

La formació reclama que s'obri el debat sobre la conveniència del projecte olímpic després de l’arrest del Secretari General de l'Esport

Redacció 15 de novembre de 2019 a les 17:53
Imatge de la Taula de Treball Permanent de la candidatura del passat dimarts | JxCat
La CUP ha demanat que el procediment de construcció de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 es faci “de manera transparent” després de l’arrest, el passat dimarts, del Secretari General de l’Esport i promotor de la candidatura olímpica, Gerard Figueras. La formació demana que es faci públic el conjunt del projecte així com les despeses que aquest ha ocasionat.

Juntament amb Endavant i Arran, els cupaires també reclamen que s'obri el debat sobre la conveniència del projecte olímpic als ciutadans del Pirineu i que el Govern faci “els passos necessaris” perquè se celebri una consulta sobre els Jocs, com va instar el Parlament al Govern en una moció del mes de juliol.

En un comunicat, la CUP assegura que l’operació de la Guàrdia Civil contra la Secretaria General de l'Esport fa palesa la “manca de transparència” amb el qual asseguren que s'està desenvolupant tot el projecte. La formació anticapitalista lamenta que la candidatura olímpica avanci “esmerçant recursos de manera totalment opaca”.

Figueras defensa la seva actuació “impol·luta” 

Un cop va sortir en llibertat, Figueras va explicar que creu que la Guàrdia Civil busca irregularitats en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern, i ha insistit que la seva actuació ha estat sempre “impol·luta” a l'hora de donar subvencions. Figueras ha remarcat que la Secretaria General de l'Esport és una entitat “subvencionadora".

Com ja va assegurar dimecres quan va sortir en llibertat, Figueras està tranquil amb la seva gestió i no creu que s'hagi equivocat en res. “Si detectem algun error l'explicarem però el procés administratiu ha estat impecable sempre. Estic tranquil·líssim”, ha dit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació