Dijous, 25 d'abril de 2024
salut

Exposició informativa sobre el càncer de còlon i recte al Pallars

Cedida per l’AECC de Lleida, es podrà visitar fins el 10 de novembre al CAP de la Pobla de Segur

Redacció 6 de novembre de 2019 a les 11:15
Imatge de la mostra al vestíbul de l’Hospital del Pallars | Salut
El vestíbul de l’Hospital Comarcal del Pallars ha acollit una exposició informativa sobre la malaltia del càncer colorectal i com la participació en el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte (PDPCCR) del Departament de Salut ajuda a prevenir la malaltia. Actualment la mostra es troba al CAP de la Pobla de Segur, on es podrà visitar fins aquest diumenge 10 de novembre.

Els panells informatius que formen l’exposició han estat cedits per l’AECC de Lleida a la Unitat Territorial de Cribratge (UTC) Pallars i Alta Ribagorça ubicada a l’Hospital Comarcal del Pallars. Aquesta Unitat és una de les quatre de l’Oficina de Cribratge de l’Alt Pirineu i Aran, i gestiona el cribratge a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça des del 2013.

El PDPCCR està adreçat a homes i dones de 50 a 69 anys sense patologia prèvia, i consisteix a fer-se, cada dos anys, una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. El PDPCCR té el doble objectiu de detectar precoçment lesions canceroses i identificar i extirpar lesions pre-malignes per millorar la supervivència per aquest tipus de neoplàsia.

L’any 2018 aquesta UTC va convidar al PDPCCR 2.866 persones i van participar un 66,75% de la població. Aquest programa de cribratge va permetre diagnosticar tres càncers, 9 Adenomes d’Alt Risc, 15 Adenomes de Risc Intermedi i 19 Adenomes de Risc Baix.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació