Divendres, 26 d'abril de 2024
procés català

Sort acull la presentació del Debat Constituent a l’Alt Pirineu i Aran

Comptarà amb la participació de Lluís Llach, Carmina Castellví, Gabriela Serra i Ignasi Termes

Redacció 11 d'octubre de 2019 a les 09:55
Acte del Debat Constituent ahir a la Seu d’Urgell | Debat Constituent
El cinema-teatre Els Til·lers de Sort acollirà aquest vespre, a les 19:30h, l’acte de presentació a l’Alt Pirineu i Aran del Debat Constituent, el que es defineix com un procés participatiu transversal, inclusiu i plural per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. L'acte comptarà amb la participació de Lluís Llach, Carmina Castellví, Gabriela Serra i Ignasi Termes.

Els debats constituents ciutadans han arrencat aquest mes de setembre arreu del país amb l’objectiu d’arribar al Parlament, la primavera vinent, en forma de document de bases constitucionals. L’objectiu és reclamar als partits polítics la constitució d'una Assemblea constituent. Seguint el calendari previst, l'objectiu és consolidar durant aquest octubre la xarxa territorial amb actes com el de Sort. 

Lluís Llach ha insistit en reiterades ocasions que aquest procés no ha de cloure en una Constitució catalana, tasca que encomana als polítics des d'una Assemblea constituent, sinó a determinar una proposta dels "eixos troncals de la Constitució" que voldrien, "les bases i principis sobre les que s'hauria d'inspirar i fer".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació