Divendres, 19 d'abril de 2024
residus

Tècnics de la Ribagorça visiten el Sobirà per conèixer el sistema de recollida porta a porta

La delegació va visitar la deixalleria, la planta de transferència i la planta de compostatge amb la intenció d’implementar el sistema a la seva comarca

Redacció 9 d'octubre de 2019 a les 11:09
La delegació ribagorçana de visita al Pallars Sobirà | CCPS
Una delegació de tècnics, alcaldes i personalitats de l’Alta Ribagorça va visitar el Pallars Sobirà el passat dia 2 d’octubre per conèixer de primera mà el sistema de recollida de residus municipal porta a porta. La visita estava encarada a conèixer el funcionament del servei per poder valorar com implantar un model semblant als seus municipis, amb l'objectiu d'obtenir millor resultats de recollida selectiva i anticipar-se així a la exigència dels objectius de reciclatge de l'Unió Europea del 2020.

Entre els visitants hi havia alcaldes, autoritats i tècnics del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, entre ells la seva presidenta, Maria José Erta. A la primera part de la visita, les autoritats es van reunir al Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Posteriorment van visitar les instal·lacions que té el servei de residus del Consell a Sort: la deixalleria, la planta de transferència i la planta de compostatge.

Cal recordar que el Pallars Sobirà, segons les darreres dades oficials de l’Agència de Residus de Catalunya corresponents a l’anualitat 2018, és la tercera comarca que recull més residus de forma selectiva amb un percentatge del 57,29%, només per sota d’Osona i el Priorat, mentre que l’Alta Ribagorça es troba al 43,86%. El Pallars Jussà, mentrestant, es queda al 39,50%.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació