Dijous, 18 d'abril de 2024
procés català

Unes 100 persones es manifesten a Tremp contra les detencions de la Guàrdia Civil

Els manifestants van ser convocats mitjançant les xarxes socials pel CDR Pallars Jussà

Redacció 24 de setembre de 2019 a les 08:58
Els manifestants van encendre torxes durant la concentració | MPC
Un centenar de persones es van manifestar ahir al vespre a la plaça de la Creu de Tremp, davant l'ajuntament, en resposta a les detencions de nou membres dels CDR, acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius. Els manifestants van ser convocats mitjançant les xarxes socials pel CDR Pallars Jussà, que va qualificar les detencions d’aquest dilluns de “muntatge policial”. Les concentracions es van produir també en altres punts del país.

Detencions per "accions violentes"

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns nou independentistes acusats de planejar presumptament "accions violentes", segons fonts del Ministeri de l'Interior. Fonts de l'Audiència Nacional han detallat que els detinguts són membres dels CDR i estan sent investigats des de fa més d'un any per terrorisme i rebel·lió. No es descarten més detencions. En l'operació han participat uns 500 agents del cos armat.

L'operació l'ha ordenat el jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional. A més de les detencions, agents de la Guàrdia Civil també han fet entrades i escorcolls, des de primera hora del matí d'aquest dilluns, en 10 domicilis de la demarcació de Barcelona. Alguns d'aquests escorcolls s'han dut a terme a Sabadell, Mollet i Cerdanyola del Vallès, al Vallès; i a Sant Vicenç de Torelló, a Osona. També a Osona, als accessos a Vic i Gurb s'han realitzat controls i escorcolls.

Hi ha confirmades quatre detencions a Sabadell, una a Sant Vicenç de Torelló (Osona) i dues més al Vallès Oriental, a Mollet i Sant Fost de Campsentelles. Uns 30 efectius de la Guàrdia Civil han tallat l'accés i han enregistrat una casa de pagès entre Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló, en una operació que els alcaldes de totes dues localitats han qualificat de desproporcionada.

La Guàrdia Civil, en un comunicat, ha dit que en els escorcolls s'ha trobat material informàtic que s'ha d'"estudiar i analitzar", a més d'abundant matèria i substàncies, "considerades precursores per a la confecció d'explosius, susceptibles (a l'espera de confirmació pels especialistes) de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació