Divendres, 26 d'abril de 2024
obres i serveis

​El Govern presenta a Lleida el nou PUOSC amb l'aposta per «garantir l'equilibri territorial»

El pla està dotat amb 250 milions d'euros, 90 dels quals es destinaran a municipis de menys de 5.000 habitants

Redacció 20 de setembre de 2019 a les 11:42
Meritxell Budó, durant l’acte a la Llotja de Lleida | ACN
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat aquest dijous el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (POUSC) 2020-2024 a les comarques de Lleida. L'acte s'ha dut a terme a la Llotja de Lleida i ha comptat amb l'assistència d'alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments lleidatans.

El pla està dotat amb 250 milions d'euros, dividits en dues línies de subvencions. La primera és de 160 milions i hi poden optar tots els ens locals. La segona és de 90 milions i es destinarà a finançar projectes de municipis de menys de 5.000 habitants. En aquest sentit, Budó ha explicat que l'objectiu del Govern és "garantir l'equilibri territorial" i ha afegit que "això vol dir donar més suport als municipis petits".

Es tracta del primer PUOSC en vuit anys, ja que el darrer PUOSC es va acabar a la convocatòria 2008-2012. Per aquest motiu, segons Budó, la recuperació del pla era "molt esperat" i "molt necessari" ja que es "recupera la capacitat inversora des de la Generalitat en els municipis" per poder fer "totes aquelles inversions per garantir uns serveis públics de qualitat". "Estem contents i satisfets d'haver-lo pogut convocar enguany", ha dit la consellera.

El pla finança un percentatge de les actuacions que varia "en funció de la mida del municipi" ha explicat Budó. La consellera ha afegit que aquest percentatge encara no està calculat ja que "cal esperar a veure quina és la magnitud de les sol·licituds".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació