Divendres, 26 d'abril de 2024
festa major

Tremp acomiada l'estiu amb una Festa Major carregada de propostes

La música de Porto Bello, Doctor Prats i de les orquestres Montgrins i En Esenzia destaquen en un programa amb diversitat d'actes

Jordi Ubach Llorens 6 de setembre de 2019 a les 10:12
Desfilada dels gegants de Tremp en l'edició de l’any passat. | Eduard Serra
Com cada any, a les acaballes de l’estiu i en plena tornada majoritària a la rutina, Tremp es vesteix de gala per celebrar els seus dies de festa major, una celebració que enguany arriba amb novetats. Tot i que ahir dijous ja es van iniciar els actes amb la representació de l’obra Infidelitats a càrrec de la companyia Teatremp, el gruix de la programació arrenca aquest divendres.

El periodista isonenc de Televisió de Catalunya, Lluís Caelles, donarà el tret de sortida de la festa amb el pregó -que serà emès en directe per Ràdio Tremp- i l’encesa de la traca a la plaça de la Creu. Acte seguit, els Malfargats de Pallars realitzaran una actuació castellera. Ja a la nit els trempolins i trempolines gaudiran de la música festiva del conjunt Porto Bello, protagonistes, recordem, de la festa del 5è aniversari de Pallars Digital.

La festa comptarà també amb orquestres de renom com la Montgrins o En Esenzia i el concert jove de dissabte amb Doctor Prats, una de les bandes catalanes que més públic arrossega i que ha signat alguns dels hits que més sonen actualment. Activitats esportives, per a infants, el dinar de l’Entrepins i les propostes de les entitats trempolines conformen una festa per a tots els gustos.
 

Doctor Prats en una edició del Mercat de Música Viva de Vic. Foto: Joan Parera


La Festa Major de Tremp finalitzarà el dilluns amb els tradicionals focs artificials, que enguany canvien d’ubicació per motius de seguretat i que es realitzaran a la zona esportiva del Juncar. Però no només canvien d’ubicació els focs: les atraccions infantils també tindran un nou emplaçament i enguany estaran situades a l’aparcament de la zona de l’Estació. 

Les Penyes també guanyen protagonisme i enguany concentraran les activitats festives dels dies 10 i 11 de setembre al carrer Lleida, que es complementaran amb propostes lúdiques previstes pel dia 10 al pati de l’Escola Valldeflors.



En declaracions al programa Tremp al Dia de Ràdio Tremp, l’alcaldessa Maria Pilar Cases ha qualificat com a “clau de l'èxit” la col·laboració de les entitats trempolines que, un any més, s’afegeixen a la festa portant el correfocs, ballets, teatre o concerts. Així mateix, Cases ha demanat a la ciutadania gaudir de la festivitat amb respecte, civisme i lliure de qualsevol tipus de violència i sexisme. 
 

Consulta el programa de la Festa Major de Tremp 2019

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació