Divendres, 26 d'abril de 2024
piribus

L'exposició itinerant «Viatge al cor dels Pirineus» arriba a Sort

L'autobús recorre tot el Pirineu amb una mostra interactiva que recull l'ADN pirinenc

Redacció 28 d'agost de 2019 a les 11:26
El Piribus en el seu pas recent per Figueres | ADNPYR
La capital del Pallars Sobirà acull a partir d’aquest dimecres l’exposició itinerant Piribus Viatge al cor dels Pirineus que es podrà visitar fins el 8 de setembre al Camí de la Cabanera, davant el poliesportiu Els Til·lers. L'horari d'obertura serà cada dia de 10h a 14h i de 17h a 20h.
 
La presentació de l’exposició itinerant tindrà lloc a les 19h de la tarda al pavelló Municipal d'Esports Els Til·lers i anirà a càrrec de l’alcalde de Sort, Raimon Monterde; Lluís Martínez, de la Fundació Catalunya La Pedrera; i, Francesc Rodríguez, d’Obaga Activitats. Després de la presentació, a les 20h, el grup local Biarritz amenitzarà la vetllada amb la seva música.
 
Aquesta és l’onzena parada del Piribus, que han visitat prop de 12.000 persones. A Sort es realitzaran visites guiades cada dia: dilluns, dimecres i divendres a les 18h; dimarts, dijous i diumenges a les 12h i dissabtes a les 12h i les 18h.
 
A més, s’hi aniran desenvolupant diferents activitats, totes gratuïtes. N'hi haurà de dos tipus: a l'entorn del Piribus, com el concert de la presentació, un taller de construcció de caixes niu o itineraris de descoberta dels ocells, i d’altres activitats en indrets propers, com un taller de llana xisqueta, visites a l'Ecomuseu dels pastors i al Centre d’Interpretació del Romànic a les Planes de Son, una visita als búnquers, itineraris naturalistes i activitats de voluntariat.
 
Després de Sort, el Piribus viatjarà a Huesca per fer parada a Jaca. A continuació, tornarà a Catalunya, per instal·lar-se, a partir de 25 de setembre, a Viella.

El Piribus és una acció emmarcada dins de l'ADNPYR, un projecte POCTEFA que té la voluntat de valoritzar el patrimoni pirinenc, crear xarxa entre les regions que comparteixen aquesta serralada i fomentar l'educació ambiental i la cura del territori entre habitants i visitants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació