Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament de la torre de capdella

El ple de la Torre de Capdella rebutja l’informe que determinava el cobrament indegut de 100.000 euros

Segons l'informe, tots els regidors de la legislatura anterior haurien rebut pagaments per a assistir a reunions d'òrgans no col·legiats

Anna Solana Tomàs 16 d'agost de 2019 a les 15:57
Josep Maria Dalmau en imatge d'arxiu de la campanya electoral 2019. | ACN
El ple de l’Ajuntament de la Torre de Capdella ha decidit no aprovar l’informe d’intervenció que determinava que, durant la darrera legislatura 2015-2019, els càrrecs electes del municipi havien rebut fins a més de 100.000 euros en retribucions de forma indeguda. Van votar en contra d’aprovar l’informe els 4 regidors de l’equip de Govern, d’Esquerra Republicana, i a favor d’aprovar-lo, els 3 regidors a l’oposició, 2 de la CUP i 1 de Junts per Catalunya.

L'informe, elaborat a finals de la legislatura anterior, concloïa que s'havien efectuat cobraments per assistència a reunions que estaven mal conceptualitzades. Aquestes reunions eren trobades amb entitats, empreses i altres agents que la llei no considera òrgans col·legiats, com ho són, per exemple, els plens, les reunions d'àrea o una Junta de Govern, i per tant, no haurien d'haver anat acompanyades d'una retribució.

Aquests cobraments indeguts afectarien els regidors dels 3 grups de l'Ajuntament i, per exemple en al cas de l'alcalde del municipi, Josep Maria Dalmau, arribarien fins a més de 40.000 euros. El ple extraordinari per debatre sobre l'informe d'intervenció, es va celebrar el passat divendres 9 d'agost i va ser convocat a petició del grup de la CUP, que ja havia demanat explicacions a Dalmau sobre perquè no s’havia tractat l’informe en l’últim ple de la darrera legislatura.

Per la seva banda, Dalmau explica que van votar desfavorablement a l'informe d'intervenció ja que tots els cobraments per a les reunions que és qüestionen a l'informe, "s'havien aprovat al Ple del Cartipàs 2015-2019". Dalmau explica que estaven aprovades per l'anterior secretaria i pel ple i que s'havia contractat el servei d'uns auditors perquè assessoressin sobre aquestes modificacions i, en aquell moment, tothom ho va trobar correcte. Dalmau afegeix que, des de l'Ajuntament, volien retribuir als regidors per a aquestes reunions ja que, sovint, "hi dediquen moltes hores".

El segon punt de la votació d'aquest ple extraordinari era per a decidir si els càrrecs que havien percebut els cobraments irregulars havien de retornar aquestes retribucions, al que els regidors de la CUP van votar a favor, els de Junts per Catalunya es van abstenir i els d'Esquerra Republicana van votar en contra.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació