Dimarts, 23 d'abril de 2024
esmolets de sort

«Els Esmolets» de Sort inicien una campanya per renovar el vestuari de l'esbart dansaire

La campanya 'Estropem-nos’ té per objectiu recopilar informació sobre els vestits i confeccionar un vestuari nou més senzill

Jordi Ubach Llorens 12 de juliol de 2019 a les 11:17

Els Esmolets de Sort han iniciat una campanya de memòria històrica i de renovació del vestuari de l'esbart dansaire, que han batejat amb el nom d’Estropem-nos. Segons han explicat mitjançant un vídeo a Youtube, la intenció és recopilar informació, fer recerca sobre la llarga història dels vestits, confeccionar un vestuari nou més senzill per, d’aquesta manera, poder conservar la vestimenta actual per la Festa Major de Sort. 

Els vestits que utilitza l’esbart dansaire van ser confeccionats fa anys per una colla de padrines del poble de forma altruista i amb materials donats per les cases del municipi. Els Esmolets lamenten que aquest vestuari es troba ara malmès. Fins i tot expliquen com a exemple que les balladores s’han d’aguantar les peces amb imperdibles. Per aquest motiu, demanen l’ajuda i col·laboració de la població en un seguit d’activitats que serviran perquè tothom hi pugui dir la seva.

Entre aquestes activitats, que es detallaran en les properes setmanes, es contempla realitzar tallers de costura, de danses, entrevistes i recerca. Totes elles culminaran amb una exposició on quedarà recollida la llarga història dels vestits. El vestuari s’utilitza cada 1 d’agost per Sant Feliu, patró de Sort, per la ballada de rigodons i per altres actuacions arreu del municipi.
 

Els Esmolets ballant els rigodons la passada Festa Major. Foto: Els Esmolets

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació