Dijous, 25 d'abril de 2024
rambla doctor pearson

Tremp realitzarà una poda urgent a l’arbrat en mal estat de la rambla Doctor Pearson

Els darrers episodis de caiguda de branques han propiciat aquestes actuacions

Jordi Ubach Llorens 5 de juliol de 2019 a les 10:18
Detall del mal estat d’un dels arbres del passeig de Tremp | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp realitzarà una poda de sanejament urgent a l’arbrat que es troba en pitjor estat de la rambla Doctor Pearson de la ciutat, que en els últims mesos ha experimentat episodis de caiguda de branques en diversos arbres, especialment quan hi ha situacions de fort vent. El consistori ha explicat que ha pres aquesta mesura “per fer front a la situació de risc” que això genera.

Per detectar la problemàtica i fer-ho front, el consistori ha encarregat un informe a un tècnic especialista que ha posat de manifest, entre d’altres coses, que alguns arbres presenten taques al llarg del tronc i que s'han realitzat pràctiques de poda que han fomentat el creixement dels arbres amb una forma inadequada que augmenta el pes de les seves branques.

També s’ha detectat la presència de fulles i brots afectats per oïdi i antracnosis, principalment a les fulles i brots joves, així com ferides a causa de l’acció humana, com grapes, claus o ancoratges. També s’ha pogut comprovar que alguns arbres presenten ferides obertes amb podridures actives, branques necrosades i cavitats que evidencien el mal estat d'alguns individus.

Per poder tractar aquests problemes, en una primera instància es va realitzar una poda de les branques amb més afectacions sanitàries i risc de trencament, així com un tractament d’endoteràpia a nivell sanitari i nutricional. Segons l’ajuntament, els tractaments estan millorant significativament els arbres però això “no és suficient” per reduir el risc, de manera que ara s’iniciarà una segona fase de poda amb l’objectiu d’alliberar els arbres de pes en les seves parts més exteriors.

L’Ajuntament de Tremp explica que el risc que la situació genera “passa per davant de qualsevol altre criteri”, al mateix temps que demana a la ciutadania i als veïns la seva col·laboració “no entorpint-ne les tasques” i “sent comprensius” amb les molèsties que aquestes puguin ocasionar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació